De Scherpenzeelseweg en de Peppeldiek…

Een bijzondere prent van de stichting Historisch Goor van de Scherpenzeelseweg in het jaar 1958. Een volstrekt ander straatbeeld dan bijna zestig jaar later nu een deel van de wijk De Whee bezit heeft genomen van de grond waar destijds de tuinen van Jannink lagen (links op de foto) en boer Wissink zijn land ontgon (op de foto rechts). Ook is de Regge achter het hekwerk te ontwaren op de prent en is op de achtergrond de Wheedijk te zien. Die heette toen nog ‘De Peppeldiek’. Heeft u nog bijzondere foto’s uit lang vervlogen tijden genomen in het Twentse Haagje, dan houden wij ons van harte aanbevolen. Mailen kan naar redactie@nullgoorsnieuws.nl.

Scherpenzeelseweg1958

 

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Toen de Scherpenzeelseweg nog een landweg was…18 september 2022 Oald Goor: Toen de Scherpenzeelseweg nog een landweg was… Er wordt in de laatste weken veel over gezegd en geschreven: De almaar voortdurende werkzaamheden aan de Scherpenzeelseweg waar deze week en passant ook nog een auto een gat in reed. […]
  • Unieke film over ontstaan van Goor online25 oktober 2020 Unieke film over ontstaan van Goor online Het zou leerstof kunnen en misschien wel moeten zijn voor alle schoolgaande jeugd in Goor. De geschiedenis van het Twentse Haagje en het ontstaan van Goor is jaren geleden ooit in een […]
  • Oald Goor herleeft in het stadshart24 januari 2017 Oald Goor herleeft in het stadshart Goedkeurende blikken van voorbijgangers die geïnteresseerd blijven staan en kijken naar- en praten over de grote foto's uit Goors historie in de Grotestraat tegenover Bar Bistro d'Olde […]
  • Groene Ster, toen en nu12 november 2015 Groene Ster, toen en nu Een idyllisch beeld uit het centrum van Goor. Onderstaande foto van Jan Poortman komt uit 1983 en geeft het stadshart van 't Twentse Haagje een groen karakter. Anno 2015 geven de […]
  • ’n Möll’nbelt…2 juni 2015 ’n Möll’nbelt… 'Van vrögger is ter weinig meer oaver'. We horen het de oudere Gorenaren vaak zeggen en gelijk hebben ze. Het Twentse Haagje is op veel plekken enorm veranderd in de loop der jaren. Dat […]