Nijland loodst Twenthe langs Neede

De terugkeer van de lang geschorste Mark Nijland legt vv twenthe geen windeieren. De ervaren aanvaller had met twee treffers een groot aandeel in de 3-2 thuiszege op Sportclub Neede. Twenthe werkte aan de hand van Nijland een 2-0 achterstand weg en won uiteindelijk verdiend op het eigen kunstgras. Twenthe begon erg slecht aan de wedstrijd en kwam in een dramatische eerste half uur op 2-0 achter. (foto: Ben van Sermond)

Twenthe wint Ben van Sermond
Twenthe herpakte zich daarna en mocht niet klagen dat de bal vlak voor rust op de stip ging toen Michiel Wijnbergen binnen de 16-meter, volgens de scheidsrechter, onreglementair werd gestuit. Koen Morsink faalde niet vanaf elf meter en tekende voor de aansluitingstreffer. In de tweede helft ontwikkelde Twenthe een overwicht en kwam langszij door een vrije trap van Mark Nijland. De sterkhouder nam zijn verantwoordelijkheid bij een toegekende vrije trap en schoot vlak voor tijd ook nog met een intikker de winnende treffer binnen. Twenthe boekte daarmee de vierde zege van het seizoen is nu de nummer drie op de ranglijst met 12 punten. Een punt minder dan Emos en Sportclub Enschede die met 13 punten bovenaan staan.