Benauwde dag van Wijchen (update)

De tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse is een zware gebleken. Door de hogere luchtvochtigheid en temperaturen van rond de dertig graden hadden veel lopers het moeilijk. Voormalig badmeester Willie Landeweer was een van de 1243 slachtoffers op de tweede dag. Ook de Goorse dames hadden het bij de dag van Wijchen lastiger dan op de openingsdag. Toch wisten alle tien de dames de eindstreep te halen. Een rustpauze was af en toe wel nodig (foto).

vierdaagsedag2

De redactie heeft kennis genomen van 22ste en 23ste Goorse deelnemer. Peter Butcher en Martin de Wit lopen voor de respectievelijk elfde en negende keer mee in Nijmegen. Beide heren worden goed verzorgd op camping De Oude Molen in Groesbeek. Butcher en De Wit zijn geen onbekenden in de loopsport. Twee weken geleden hebben ze de Kennedymars in Someren gelopen en half augustus doet het tweetal mee aan de Dodentocht in Kadee Bornem. De Vierdaagse mag voor Butchter en De Wit dus geen probleem zijn.

Ook deelnemers 24 en 25 zijn bekend bij de redactie. Wim Haverkate is bezig aan zijn negentiende Vierdaagse van Nijmegen. Zijn zus loopt voor de vijfde keer mee in het Gelderse.

Anja van Dam en Manon Pouwels hebben ook de tweede dag succesvol volbracht. Door de weersomstandigheden voelde het warmer dan dinsdag, maar door genoeg te eten, te drinken en op tijd te rusten, is ook de tweede dag zonder problemen gegaan. Anja en Manon gaan de derde dag zelfs zonder blaren in. De helft is ‘al’ bereikt door de dames.

Gea van Vonno had veel moeite met de hitte. Daarnaast kreeg de Goorse dame last van twee blaren. Daar is Gea aan behandeld bij de militaire basis. Na de behandeling ging het een stuk beter en kwam Van Vonno ruim op tijd binnen in Nijmegen. Veel lieve smsjes slepen Gea er doorheen, zegt ze aan de redactie van Goorsnieuws. Door op tijd te rusten en goed te eten is Gea zich al aan het voorbereiden op dag drie.

Tom Linthout, Goorse deelnemer nummer 26, heeft het een stuk zwaarder. Linthout loopt met het leger de militaire veertig kilometer. Dit doet hij niet in simpele sportkleding. De militair heeft een legerpak aan en loopt elke dag met tien kilo bepakking.

Dag drie brengt de lopers naar Groesbeek. Zeven heuvelen zullen overwonnen moeten worden.