Jan Nijhof winnaar shortrally Etten Leur

Hij verraste vriend en vijand maar vooral zichzelf. De Goorse autocoureur Jan Nijhof won gisteren met een minimale voorsprong van vier seconden op concurrent Marco Schapers de Jumbo Shortrally rondom Etten Leur. Nijhof werd in West Brbant bijgestaan door navigator Harm van Koppen uit Raamsdonkveer en bleek direct goed op dreef al vond hij het zelf, na lange tijd uit competitie te zijn geweest, nog onwennig. “Het was allemaal een beetje roestig. Ik moest er echt even inkomen.”

JannijhofarnsJan Nijhof (foto: Hein Arns)

Ondanks dat noteerde hij immer snelle tijden en sloeg hij zijn slag op de derde klassementsproef bij Klein Zundert. Daar pakte hij 14 seconden op de Schapers en nam de leiding. Daarna waren er nog wel mechanische problemen met de remmen en de startmotor maar toch wist Nijhof de  voorsprong te behouden tijdens de tweede serie van drie proeven. En daar was hij zelf het meest verbaasd over. “We hebben niet meer naar de tijden gekeken. Alleen maar geprobeerd om zo hard mogelijk te rijden. Als je onverwacht aan de leiding gaat dan wil je ook winnen. Zo makkelijk is het. Ik moet wel toegeven dat we het niet verwacht hadden. We kunnen heel tevreden zijn. De samenwerking is goed verlopen en de auto heeft het ook goed gedaan afgezien van de startmotor. Op naar de Twente-rally”, aldus Nijhof die over drie weken weer in zijn BMW Compact M3 stapt om in en om Hengelo voor de prijzen te gaan.

Jannijhofbmw2

Gerelateerde berichten

  • Nijhof valt uit tijdens Hellendoorn-rally, Wevers tweede17 september 2016 Nijhof valt uit tijdens Hellendoorn-rally, Wevers tweede Jan Nijhof is vandaag uitgevallen tijdens de Hellendoorn-rally. De Goorse coureur kende een probleem met de electronica en kon niet verder. Een trekker van een loonbedrijf haalde de BMW […]
  • Nijhof derde in Euregio Rally2 november 2014 Nijhof derde in Euregio Rally Jan Nijhof is vandaag derde geworden in de 25ste editie van de Euregio Rally. De rallycoureur uit Goor stond na de eerste drie klassementsproeven nog zesde, maar steeg daarna in het […]
  • Nijhof en Elbert winnen Vechtdal-rally17 juni 2019 Nijhof en Elbert winnen Vechtdal-rally Groot succes voor Jan Nijhof en zijn navigator Henk-Jan Elbert. Zij wonnen in het afgelopen weekeinde de Vechtdal-rally in en om Hardenberg in de zogenoemde Historic klasse. Het was een […]
  • Jan Nijhof heeft nu zijn eigen Dakar6 januari 2016 Jan Nijhof heeft nu zijn eigen Dakar Er waren al geruchten over een Goorse deelname aan de Dakarrally en vanavond werd duidelijk waar dat over ging. Aan het einde van de middag werd er een grote hoeveelheid zand op de […]
  • Ronkende motoren…1 november 2015 Ronkende motoren… Zowel aan de oost- als aan de westkant van Goor klinken de ronkende motoren. Op de Herikerberg net buiten het Twentse Haagje is de 27e Vijf Heuvelen Off Road-rit voor crossmotoren […]