Diftar: Ja of nee ?

De huishoudens in Goor zijn inmiddels allemaal een afvalbak rijker en zo prijkt er naast de grijze en de groene, nu ook een grijs-oranje bak waarin het plastic en het drankenkarton kan worden verzameld. Het scheiden van afval gebeurt allemaal in aanloop naar het invoeren van het zogenoemde Diftar-systeem in Goor en omgeving, dat op 1 januari van 2017 zal worden ingevoerd. Waar jarenlang het zogenoemde ‘Solidariteitsprincipe’ van kracht was bij het betalen voor de verwerking van afval, zal nu de vervuiler betalen. Met andere woorden; Wie straks veel rotzooi aanbiedt betaalt meer dan de bescheiden vervuiler. Lijkt eerlijk en ‘helder’ maar is dat ook zo? Gezinnen met kleine kinderen hebben meer luierafval en zijn wellicht ongewild slechter af evenals de mensen met een grote tuin die veel meer GFT-afval moeten aanbieden. Bij criticasters is er ook angst voor bijverschijnselen als meer zwerf- en dumpafval als de kilo’s bepalend gaan worden. Wij hebben er een poll aan gewaagd. Diftar: Ja of nee? U mag het zeggen !

Afvalbakken

Gerelateerde berichten

  • Afval scheiden doe je zo…12 januari 2017 Afval scheiden doe je zo… Het lijkt erop dat de inwoners van Goor fanatiek zijn begonnen met het scheiden van afval na de invoer van het Diftar-systeem op 1 januari jongstleden. Bij winkels in huishoudelijke […]
  • Restafval neemt af met 50%23 mei 2017 Restafval neemt af met 50% De hoeveelheid restafval die in de afgelopen drie maanden is ingezameld in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente is met de helft afgenomen. De gemeente heeft een folder huis aan […]
  • Van vraagprijs naar prijsvraag…17 mei 2016 Van vraagprijs naar prijsvraag… Ik had me voorgenomen het boek over Diftar en Hof’s slimste afzetter op Zenkeldamshoek te sluiten. Maar ja, aangezien het vervolg van deze slechte klucht zich op een presenteerblaadje […]
  • Een extra grijze bak met een oranje deksel…23 september 2015 Een extra grijze bak met een oranje deksel… De inwoners van krijgen binnen enkele weken een extra afvalbak bestemd voor verpakkingsmateriaal zoals plastic en karton. Twente Milieu laat weten dat het geen oranje bal wordt maar een […]
  • Goorse burger gaat betalen voor afval22 mei 2015 Goorse burger gaat betalen voor afval Het college van B&W wil dat er over twee jaar betaald gaat worden voor het aanbieden van restafval. Het zogenoemde Diftar-systeem moet aan het begin van 2017 worden ingevoerd. Per keer […]