Digitaal leren op Goorse scholen

Scholen in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente zijn uitgekozen om deel te nemen aan een innovatief lesprogramma dat is aangeboden door electronicagigant Samsung. Vanochtend werd de zogenoemde Samsung Smart Education Hub geïntroduceerd door Commissaris van de Koning Ank Bijleveld en wethouder Pieter van Zwanenburg  De Gorenaren deden dat op OBS De Welp in Markelo. Het Smart Education Hub-programma is een initiatief van Samsung dat schoolbesturen kosteloos wordt aangeboden om onderwijsvernieuwing te stimuleren. Het programma bestaat uit een innovatietraining voor leraren én de inrichting van Smart Class-rooms, ingericht met de nieuwste technologieën en digitale leermiddelen waarin leerlingen en docenten kunnen experimenteren, leren en innoveren. In Goor is een dergelijke ‘proeftuin’ ingericht op Daltonschool ’t Gijmink.

Zwanenburgmetleerlinge
Wethouder Pieter van Zwanenburg is blij met het initiatief waarin alle schoolbesturen in Goor en omgeving samenwerken: “Leerlingen én leerkrachten krijgen hiermee de vereiste kennis en vaardigheden die nodig zijn om zich beter te kunnen voorbereiden op de toekomst.” Ank Bijleveld-Schouten ziet ook enorme kansen in dit project dat Provinciaal als eerste in de Hof wordt gebruikt: “Kinderen hebben de toekomst en het is dus ook belangrijk om ze die toekomst te bieden. Deze vorm van innovatief onderwijs biedt leerlingen de mogelijkheid om zich beter voor te bereiden op de vaardigheden voor hun persoonlijke en professionele leven. Ook geeft het kansen aan het onderwijzend personeel om hun kennis te verbreden en te delen.”

Naast de Hub bij Hof van Twente, zijn er vier andere Smart Education Hubs in Nederland. Iedere Smart Education Hub is opgebouwd uit drie onderdelen: Smart Classroom, Smart Teachers en Smart Sharing. Dit laatste is een online platform waarmee collega’s binnen en tussen Hubs ervaringen en voorbeelden met elkaar kunnen delen. In het afgelopen schooljaar zijn door Samsung in 72 landen regionale onderwijsprogramma’s op maat geïmplementeerd waarmee in totaal 45.000 leerlingen en 3.000 leraren zijn bereikt. (foto’s: Marjan Noteboom)