Geen Spoor meer te bekennen…

We ontvingen een treffend gedicht van Willy Brunnekreeft. De Goorse, woonachtig aan de Diepenheimseweg, beschrijft op melancholische wijze het afbraakproces van het oude pand van Spoor in de Kerkstraat in haar ‘achtertuin’. Dat werd vorige maand gesloopt waarmee weer een stukje Goorse historie teloor ging. Brunnekreeft is fervent schrijfster en was ook regisseuse van toneelvereniging Het Twentse Haagje. Het gedicht over de afbraak van het oude pand stuurde ze in op advies van docente en medecursisten van de Schrijverswerkplaats in De Reggehof waar ze ook actief is. Voor het gedicht klik op ‘lees meer’.

Pandspoorsloop1

 

Hij valt zijn prooi van achter aan, het grommend gele monster.

IJzeren kaken vreten gulzig aan de oude werkplaats,

scheiden gebeente van vlees.

 

Verlaten poppenhuis, de meubels zoekgeraakt.

Intimiteit ongenadig ontbloot in het daglicht.

Wankele schoorsteen, wiegende lamp.

Hel-wit straalt de aangevreten keuken.

Fles op het aanrecht naast een vergeten glas

 

Foto’s aan de wand.

WC-pot aan de rand van de afgrond.

Trotse schoenmakerij Spoor.

Ooit de hoofdweg van Amsterdam naar Moskou.

 

Etalageruiten breken, uit de winkeldeur ontsnapt

De laatste zucht, gruis kleurt de wond grijs.

Opgeruimd aangeharkt.

Geen Spoor meer te bekennen

 

Willy Brunnekreeft

 

Gerelateerde berichten

  • Weer stukje Goors historie in rook opgegaan…10 september 2015 Weer stukje Goors historie in rook opgegaan… De bonkende grijper tegen de gevel is onverbiddelijk. Totaal tegen de vlakte is de opdracht die dan ook vakkundig wordt uitgevoerd. Het karakteristieke pand van 'Spoor' aan de Kerkstraat […]
  • Na de bevrijding…9 april 2020 Na de bevrijding… We kregen een treffend gedicht binnen van J.C. Bloem van Albert van Zundert. Hij kijkt terug op zonnige 'Goorse' bevrijdingsdag en zijn herinneringen gingen terug naar het jaar dat hij 18 […]
  • Graftrommelexpositie bij begraafplaats5 augustus 2016 Graftrommelexpositie bij begraafplaats Het wordt mooi weer dit weekeinde volgens de weerdeskundigen en dus zou het zomaar kunnen dat het gezllig wordt op de Goorse terrassen. Veel activiteiten zijn er niet georganiseerd in voor […]
  • 55 jaar een paar en verrast door RTV Oost…28 november 2019 55 jaar een paar en verrast door RTV Oost… De verrassing was groot bij Dini en Cor Brunnekreeft toen ineens de bel ging en presentatrice Dorothy Oosting van RTV Oost aan de deur stond met een camera. Zij kwam het paar verrassen op […]
  • Pand ‘Spoor’ in september tegen de vlakte24 juli 2015 Pand ‘Spoor’ in september tegen de vlakte Het karakteristieke pand in de Kerkstraat waarin vroeger de schoenenwinkel van Spoor huisde gaat in september tegen de vlakte. In het pand onder de Hofkerk zit nu de lesruimte en galerie […]