Komst nieuwe uitvaartcentrum op losse schroeven

De komst van het nieuwe uitvaartcentrum en de verbouw van de Klokkenkamp bij De Hofkerk is hoogst onzeker geworden. Bezwaren van uitvaartondernemer Jan Nijhuis uit Bentelo dreigen roet in het eten te gooien. De Goorse uitvaartleider Tonny Kranenberg heeft in samenwerking met de Hofkerk, aanvankelijk met succes, een plan ingediend voor de komst van een nieuw uitvaartcentrum naast- en in samenwerking met het bestuur van de Hofkerk dat De Klokkenkamp grondig wil verbouwen en uitbreiden. Nijhuis, die in 2012 de taken van de Goorse uitvaartonderneming Tijhuis overnam, vreest met de komst van het nieuwe onderkomen van Kranenberg, grote concurrentie en heeft zich beklaagd bij de gemeente Hof van Twente. Ook diende hij bezwaren in over de afmetingen van het nieuwe project in de Kerkstraat en Diepenheimseweg. Andre Bouma, voorzitter van de Hofkerk is vooral erg teleurgesteld over de gang van zaken.

 

Klokkenkamp1

“Laat ik vooropstellen dat ik vanuit zijn oogpunt wel snap dat hij niet blij is met de komst van het uitvaartcentrum al denk ik dat hij oneigenlijke argumenten aanvoert als het gaat om hoogtes en breedtes. Toch denken wij dat er absoluut een toegevoegde waarde is en is volgens mij de uitvaartbranche een vrije markt.” De uitspraak van de bezwarencommissie wordt op 10 november verwacht en tot die tijd zal er in ieder geval niks gebeuren. “Wij zitten, hoe vervelend ook, op onze handen en moeten afwachten wat hier uitkomt.” zegt Bouma. Als de uitspraak gunstig is voor Kranenberg en De Hofkerk is het nog maar de vraag of daarmee het leed geleden is aangezien Nijhuis dan kan doorprocederen waardoor de tijd een tegenstander wordt van de plannen die daardoor misschien wel op de schop moeten. “Er is een bewuste keuze gemaakt om in gezamenlijkheid dit project op  te zetten omdat we de ruimtes dan multifunctioneel kunnen gebruiken.” Doemscenario is dat het uitvaartcentrum dermate veel vertraging oploopt waardoor De Klokkenkamp eenzijdig met de nieuw- en verbouw verder moet. “Daar wil ik helemaal niet aan denken maar we moeten ook niets uitsluiten inderdaad.” In Goor is louter positief gereageerd op de plannen van De Klokkenkamp en de komst van een Goors uitvaartcentrum op de plek waar ook in vervlogen tijden veel Gorenaren de laatste eer werd gebracht.

Klokkenkampclose

Hofkerkachterkant2

Gerelateerde berichten

  • Bouw nieuwe Klokkenkamp en uitvaarthuis begin volgend jaar van start9 december 2015 Bouw nieuwe Klokkenkamp en uitvaarthuis begin volgend jaar van start Er wordt toch een begin gemaakt met de bouw van het nieuwe Uitvaarthuis van de Goorse uitvaartleider Tonny Kranenberg. De bouw zal begin volgend jaar van start gaan. Dan krijgt ook […]
  • Bezwaren tegen bouw Klokkenkamp ongegrond19 november 2015 Bezwaren tegen bouw Klokkenkamp ongegrond Als het aan de gemeente Hof van Twente ligt mag er gewoon worden begonnen met de bouw van het nieuwe uitvaartcentrum De Klokkenkamp. De door de Bentelose uitvaartondernemer Jan Nijhuis […]
  • Een kijkje in het nieuwe uitvaarthuis…24 november 2016 Een kijkje in het nieuwe uitvaarthuis… Het nieuwe uitvaarthuis De Hof wordt morgen officieel in gebruik genomen met de openingshandeling van burgemeester Ellen Nauta. Zaterdag is er een open dag (11.00 uur - 16.00 uur) waar […]
  • Pleinmarkt voor vernieuwde Klokkenkamp30 augustus 2016 Pleinmarkt voor vernieuwde Klokkenkamp De verbouwing van de Klokkenkamp op het Goorse Kerkplein nadert zijn voltooïing en om extra financiële middelen om onder meer zonnepanelen te kunnen aanschaffen, wordt volgende week […]
  • Open Huis Klokkenkamp na verbouwing7 december 2016 Open Huis Klokkenkamp na verbouwing Nadat twee weken geleden het uitvaarthuis naast De Hofkerk al werd geopend is het nu de beurt aan De Klokkenkamp. Het ontmoetingscentrum is ingrijpend verbouwd en heeft naast een […]