Twenthe morst dure punten

Teleurstelling bij Twenthetrainer Michiel Mensink over het resultaat van zijn ploeg tegen laagvlieger Buurse en ook over het gebrek van scherpte en concentratie na de 1-1 vanmiddag op sportpark ’t Piepwillem. “Ik heb het idee dat hier sprake was van onderschatting en dat mag ons niet gebeuren. Er waren er een aantal niet helemaal bij vandaag en daar gaan we het dinsdag maar eens goed over hebben.” Twenthe begon, na een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overleden clubicoon Henny Stevens, nog wel goed aan de wedstrijd en kwam na een kwartier op een verdiende 1-0 voorsprong door een treffer van Koen Morsink. Daarna zakten de Tricolores weg en kwam Buurse steeds beter in de wedstrijd.

Twenthebuurse1 “In de rust heb ik er nogmaals op gehamerd dat we scherper moeten zijn maar jammer genoeg zag ik daar na rust weinig van terug” aldus Mensink. De verdiende gelijkmaker viel twintig minuten voor tijd. Daarna ontstond een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. “Het had net zo goed 3-3 kunnen zijn en als ik eerlijk ben vind ik dat we nog goed wegkomen met een punt vandaag.” Twenthe Goor blijft ondanks het puntenverlies wel tweede op de ranglijst maar ziet het gat met koploper Sportclub Enschede, dat vandaag Markelo versloeg, wel groeien naar drie punten. Volgende week komt Twenthe niet in actie tijdens het inhaalweekeinde waardoor de focus nu al gericht kan worden op de derby tegen GFC die op 1 november op de rol staat en gespeeld wordt op sportpark Heeckeren.