Dit jaar geen Goors Glazen Huis

Er komt dit jaar geen Glazen Huis in het Goorse stadshart. Het organiserende Hofstreek FM heeft om verschillende redenen besloten, om er voorlopig mee te stoppen. Belangrijkste oorzaak is het gebrek aan vrijwilligers. Ook is het verplaatsen van Winters Genieten door Goor Collectief naar de week voor kerst, debet aan het cancelen van de marathonuitzending waarbij drie Goorse discjockey’s zich vier dagen lang lieten opsluiten voor het goede doel.

Glazenhuisdester (2)“Het is met een organisatie van een man of twaalf niet te doen” zegt één van de dj’s, Hilco Wekking. “Er komt enorm veel bij kijken en met zo weinig vrijwilligers wordt de belasting te groot.” Het Goorse Glazen Huis werd in 2012 voor het eerst opgetuigd op het horeca-plein voor het gemeentehuis en bleek goed aan te slaan. In 2013 werd nog 10.000 euro opgehaald voor de landelijke Glazen Huis-actie van 3FM. Vorig jaar, toen de serre van café De Ster plaats van handeling was, werd nog 7500 euro bijeen gebracht. Dat is besteed aan voorzieningen voor de ouderen in de Goorse verzorgings- en verpleegtehuizen.

“Ik ben ervan overtuigd dat dit een mooi blijvend evenement kan blijven maar dan moeten we wel in gezamenlijkheid gaan organiseren.” zegt Wekking. “Het Glazen Huis was eerder een mooi onderdeel van het weekeinde, half december, waarin ook de paardenmarkt en Winters Genieten samen werden gehouden. De winkeliers wilden dat evenement later maar dan is ook het landelijke Glazen Huis vol in de picture en het is niet verstandig dat wij dan lokaal hetzelfde gaan doen.” Wekking, die in de afgelopen drie jaar in het huis zat met de draaiende collega’s Robert van der Reest en Gert Vaanholt, hoopt op een doorstart en dan het liefst weer in een eigen onderkomen op het plein én in samenwerking met de ondernemersvereniging. “Als we de sfeer daar, met de gezelligheid en intimiteit van de tent die er altijd stond, terug kunnen krijgen, is er volgens mij een hele mooie basis maar of het er ooit nog van komt durf ik niet te zeggen.

Glazenhuisdjs (2)Gert Vaanolt, Hilco Wekking en Robert van der Reest