Liken=loten…

Vorige week was het Herfstvakantie. Een mooi moment om de grote herfstopruiming te houden. We hadden nog een paar spulletjes over, zonde om naar de stort te brengen. Waarschijnlijk kom ik daar überhaupt niet verder dan tot aan de slagboom na mijn column over deze corrupte, samenzwerende, semi-overheidsinstelling. Maar wat dan wel te doen met onze, nog goede, spullen? Misschien kunnen we er iemand anders blij mee maken? Er geld voor vragen is ook al weer zoiets. De “Weggeefhoek Hof van Twente” is dan een goede optie. De Weggeefhoek is op Facebook een pagina waar iedereen in de Hof van Twente z’n gratis spulletjes kan aanbieden. Belangstellenden kunnen het bericht vervolgens “liken” en uiteindelijk kiest de aanbieder iemand uit die het mag komen ophalen. Hulde voor de organisatoren en oprichters van deze Facebookpagina. Ze houden alles keurig bij en nemen het zeer serieus, kortom prima pagina.

namens_niels
Maar meine liebe, meine liebe. Wat een niveau hebben de figuren die daar de hele dag rond struinen. Veel reactiegevers hebben het verstand volgens mij niet groter dan hun schoenmaat. Het niveau van een schildpad met alzheimer. Soms maak ik gewoon screenshots van reacties die ik lees want geen mens die me zal geloven als ik het vertel.

“Liken=Loten, geen reacties!” staat er meestal bij een advertentie. Nou ik kan je vertellen dat ze “liken”. Op alles! Niet omdat ze het nodig hebben, maar omdat het GRATIS is. Sommige aanbieders zijn volgens mij ook ‘verlotings-addicts’ en plaatsen meuk wat een weldenkend mens al direct in de ton had gemikt. In één van de advertenties kwam ik tegen: “Direct vanavond ophalen in Goor en de koffie staat klaar”. Tuurlijk, ik kom even lekker bij je op de koffie terwijl ik het Maggi bouillon-blokje kom ophalen wat je over had. Kansloos vind ik het.

En dan ook sommige reacties van jaloerse meded(r)ingers. Hilarisch! “Heb jij nu alwéér iets gewonnen? Eergisteren had je ook al wat gewonnen. Volgens mij gaat dit niet eerlijk. Ik ga het zeggen tegen de moderators zodat ze jou blokken van deze paginaaa”. Antwoord: “Helemaal niets van waar joh! Jij loot nooit eerlijk! Jij geeft het gewoon weg aan iemand die je kent. En jij plaatst ook altijd meer dan één foto bij een advertentie en dat mag helemaal niet volgens de reeegeeelssss. Ik ga jou ook lekker aangeven”

Ondertussen pak ik er een biertje en zoutjes bij. Dit heeft toch minstens tien keer meer amusementswaarde dan al die shit op televisie? Pure “realtime internet”. Helaas komt de beheerder van de Weggeefhoek op een gegeven moment met een bericht: “Dames dames, houden we het wel een beetje gezellig hier?” Vervolgens wordt er “Weggeefhoek-counseling” aangeboden. Hier haak ik af en ga op zoek naar een nieuw conflict ergens tussen de tig andere advertenties.

Wat ook erg is, is dat mensen elkaar gaan “taggen” in reacties, zodat ze jouw tijdlijn ook lekker vol spammen met dat hersenloze gekakel. “Mientje (tag), is dit niet wat voor jouw, want jou babie heft tog ook laste van buikgrampen???” (inclusief schrijffouten, want daar stikt het van) En vervolgens gaat Mientje reageren: “Nee Alie (tag), ik ben al voorzien maar misschien heeft Truus (tag) er wel iets aan.

Laten we eerlijk zijn. Daar word je toch doodsimpel van? Een gesprek van een half uur over een paar achterlijke buikkrampdruppels van 1,99 bij de Kruitvat. Ik kon het niet langer aanzien en reageerde: “Jullie krijgen van mij allemaal gratis een doos van die rotzooi als je nu stopt met dat gewauwel en een winterslaap gaat houden”. Vervolgens werd ik bestookt met linkjes naar sites waar ik goedkope slaappillen kon bestellen. Doodmoe word ik ervan. Heeft er iemand nog een pasje van firma B&K, zodat ik incognito kan storten?

Namens Niels nog een fijne dag.

 

O ja, ik las net dat het glazen huis dit jaar niet doorgaat in Goor door onder andere te weinig vrijwilligers. Mensen, kom op! Dit laten we toch niet gebeuren?! Aan lege locaties in het centrum geen gebrek en aan goede Goorse doelen volgens mij ook niet. Aan de bevlogen DJ’s zal het zeker ook niet liggen. Wel gebrek aan samenwerking met de paar winkeliers die nog over zijn en gebrek aan ondernemers met visie in het “ondernemersclubje”, wat helaas nog steeds meer met de “lippe” dut dan met de oorne.