PvdA wil openheid over opvanglocaties

De lokale PvdA wil dat de gemeente snel bekend maakt wat de mogelijke opvangplekken voor asielzoekers in Goor en omgeving zijn. Het college wil geen openheid van zaken geven over de plekken die op de nominatie staan en de plaatsen die door het COA bekeken zijn. Daarmee wil de gemeente onrust voorkomen maar de PvdA denkt juist dat geheimhouding, onrust veroorzaakt. De partij wil voorkomen dat burgers pas op de hoogte worden gebracht als al besloten is waar vluchtelingen worden ondergebracht. “Wij vinden dat inwoners van deze gemeente zich mogen uitspreken over die locaties” zegt fractievoorzitter Fred Rijkens. “Juist de geheimhouding levert veel ongenoegen op omdat mensen zich dan overvallen voelen”. Vanaf volgende week maandag wordt De Mossendam gebruikt voor crisisopvang. Alle andere locaties voor langduriger opvang die in Goor zijn bekeken door het COA, zijn vooralsnog ongeschikt bevonden.

RijkenspvdaPvdA in de raad vlnr: Nel Hilbrink, Fred Rijkens en Roel Bergman