Supersnelle tijden op ‘Goors’ ijs in Enschede

De ene toptijd na de andere verschijnt dit weekeinde op de scoreborden van de IJsbaan Twente in Enschede. De kwalificatie voor de wereldbekerwedstrijden schaatsen wordt gereden op supersnel ijs geprepareerd door Gorenaar Wim van Dam. Hij is sinds jaar en dag één van de twee ijsmeesters en kijkt dit weekeinde met ingehouden adem hoe de vaderlandse wereldtoppers het doen op zijn ijsvloer. “We kunnen niet anders dan tevreden zijn. Het ijs is supersnel. Als je die tijden dan ziet is dat mooi. Dan heb je eer van je werk” aldus van Dam die de ijsvloer klaarstoomde in nauw overleg met de schaatsers. “Een half graadje warmer of kouder kan al een heel verschil zijn. Dat komt heel nauw. We houden het constant in de gaten.” De wereldbekerwedstrijden zijn dit weekeinde in Enschede omdat de nationale schaatstempel Thialf in Heerenveen wordt verbouwd.

Wimvandamzamboni1Wim van Dam op zijn Zamboni in Enschede

Gerelateerde berichten

  • Het waren twee mooie dagen…14 februari 2021 Het waren twee mooie dagen… En toen steeg het kwik en is het na een enerverend weekend weer gedaan met de ijspret in het Goorse. Er is volop geschaatst op de diverse vijvers zoals de Kevelhammerhoek en natuurlijk de […]
  • IJsbaan morgen open voor kinderen tot en met 15 jaar12 februari 2021 IJsbaan morgen open voor kinderen tot en met 15 jaar IJsbaan ’t Slag in Goor gaat morgen open voor kinderen tot en met 15 jaar. In het kader van het Coronavirus en de geringe ijsdikte gelden er strenge eisen. De jongste kinderen mogen met 1 […]
  • Alleen seizoenkaarthouders welkom als ijsbaan open gaat5 februari 2021 Alleen seizoenkaarthouders welkom als ijsbaan open gaat Als de Goorse IJsbaan 't Slag wordt opengesteld voor publiek in de komende week, is dat alleen voor seizoenkaarthouders. Dit staat in het plan van aanpak dat door het bestuur van de […]
  • 27 januari 2017, toen er nog geschaatst werd…27 januari 2021 27 januari 2017, toen er nog geschaatst werd… Dat onderstaande foto, genomen op vrijdag 27 januari 2017, inmiddels in de categorie Oald Goor is beland, zegt genoeg. Een, voor de schaatsliefhebbers, triest record is daarmee gebroken. […]
  • Goorse IJsclub op landelijke tv20 januari 2021 Goorse IJsclub op landelijke tv Nadat op deze site de nodige aandacht was voor het negatieve record van de Goorse IJsclub, kwam ook RTV Oost naar Goor om het verhaal halen over de zachte winters en de verwachting dat er […]