Twenthe verdiende winnaar in derby tegen GFC

De Goorse derby in de vierde klasse B tussen GFC en vv Twenthe werd vanmiddag een prooi voor de bezoekers. Het werd 0-2 door kopgoals van Koen Morsink en Mark Nijland. Zij scoorden allebei uit een hoekschop in de tweede helft. De stadsderby die voor veel publiek en onder stralende omstandigheden werd gespeeld, werd ingeluid door rokende fakkels van het GFC-publiek en een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vorige week overleden GFC-er Henk Kappert. Het meeste vuurwerk daarna kwam op het veld van Twenthe.

Gfctwenthe23De Goorse Tricolores ontwikkelden een overwicht en kregen een paar goede kansen op de openingstreffer. GFC kon er in de eerste helft nauwelijks uitkomen en probeerde het met lange ballen. Na een 0-0 ruststand leek de tweede helft aanvankelijk meer gelijk op te gaan. Dat keerde weer ten gunste van Twenthe na de eerste treffer. Uit een hoekschop van Jasper Groothuis kopte Koen Morsink de 0-1 binnen na een uur voetbal. Uit een van de spaarzame aanvallen van GFC ontstond alleen een kans voor Tim Middelesch. Zijn schot werd goed gekeerd door Twenthe-goalie Wouter Bekhuis. Twenthe nam daarna weer het initiatief en drong aan. Dat resulteerde in de 77e minuut in de tweede goal die ook uit een corner werd binnen gekopt. Dit keer was Mark Nijland de maker van de 0-2 wat tevens de beslissing in de wedstrijd betekende.

Gfctwenthe22

Gfctwenthe21

Gfctwenthe20

Gfctwenthe19

Gfctwenthe18\

 

Gfctwenthe15  Gfctwenthe13  Gfctwenthe11  Gfctwenthe9  Gfctwenthe7  Gfctwenthe5  GFCTwenthe3

Gerelateerde berichten

  • Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..”4 november 2017 Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..” Het is het weekend van de eerste Goorse stadsderby in de vierde klasse B tussen GFC en SV Hector en dat houdt de voetbalgemoederen in het Twentse Haagje altijd bezig. Zo ook nu. GFC heeft […]
  • Hector favoriet in Goorse derby12 november 2016 Hector favoriet in Goorse derby Voor wie de ranglijst in de vierde klasse B maatgevend vindt, is de conclusie helder: De nummer drie Hector (16 uit 9) is de grote favoriet voorafgaand aan de derby tegen GFC, de nummer […]
  • GFC moet en Hector mag in Goorse stadsderby7 mei 2016 GFC moet en Hector mag in Goorse stadsderby "Het is heel simpel. We moeten winnen om er nog een mooi seizoen van te maken." zegt GFC-trainer Romano Lammertink aan de vooravond van de laatste Goorse derby van het seizoen tegen […]
  • GFC wint stadsderby van koploper Twenthe20 maart 2016 GFC wint stadsderby van koploper Twenthe GFC trok uiteindelijk aan het langste eind in de stadsderby tegen vv Twenthe. Het werd 1-2 op sportpark 't Piepwillem in een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. Olaf Siegers tekende […]
  • Hector wint gelijkopgaande derby6 december 2015 Hector wint gelijkopgaande derby De Goorse derby tussen GFC en Hector werd vanmiddag een prooi voor de groen-witten die op sportpark Heeckeren met 1-2 wonnen. In een gelijkopgaande wedstrijd werd de score razendsnel […]