Twenthe verdiende winnaar in derby tegen GFC

De Goorse derby in de vierde klasse B tussen GFC en vv Twenthe werd vanmiddag een prooi voor de bezoekers. Het werd 0-2 door kopgoals van Koen Morsink en Mark Nijland. Zij scoorden allebei uit een hoekschop in de tweede helft. De stadsderby die voor veel publiek en onder stralende omstandigheden werd gespeeld, werd ingeluid door rokende fakkels van het GFC-publiek en een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vorige week overleden GFC-er Henk Kappert. Het meeste vuurwerk daarna kwam op het veld van Twenthe.

Gfctwenthe23De Goorse Tricolores ontwikkelden een overwicht en kregen een paar goede kansen op de openingstreffer. GFC kon er in de eerste helft nauwelijks uitkomen en probeerde het met lange ballen. Na een 0-0 ruststand leek de tweede helft aanvankelijk meer gelijk op te gaan. Dat keerde weer ten gunste van Twenthe na de eerste treffer. Uit een hoekschop van Jasper Groothuis kopte Koen Morsink de 0-1 binnen na een uur voetbal. Uit een van de spaarzame aanvallen van GFC ontstond alleen een kans voor Tim Middelesch. Zijn schot werd goed gekeerd door Twenthe-goalie Wouter Bekhuis. Twenthe nam daarna weer het initiatief en drong aan. Dat resulteerde in de 77e minuut in de tweede goal die ook uit een corner werd binnen gekopt. Dit keer was Mark Nijland de maker van de 0-2 wat tevens de beslissing in de wedstrijd betekende.