Suite Française in filmhuis Alleman

De romantische dramafilm ‘Suite Française’ uit 2014 wordt komende dinsdag vertoon in Filmhuis Alleman. De film speelt zich af in het Frankrijk van 1940. Lucile Angellier wacht op nieuws van haar man die krijgsgevangen is genomen, bereikt de oorlog het dorp waar ze met haar strenge schoonmoeder woont. Niet alleen Parijzenaren trekken het platteland op, ook een regiment Duitsers eist onderdak op. Lucile probeert Bruno von Falk, de knappe en verfijnde officier die bij hen in huis trekt, eerst te negeren. Langzaam maar zeker voelt ze zich echter steeds meer tot hem aangetrokken en raakt ze betrokken bij de tragische gevolgen van de oorlog. Suite Française is gebaseerd op de gelijknamige roman van Irène Némirovsky. De 107 minuten minuten durende film begint dinsdag om 20.00 uur.Toegang: €5.-.

2014, SUITE FRANCAISE

Gerelateerde berichten

  • Brits drama X+Y bij Alleman8 mei 2016 Brits drama X+Y bij Alleman Filmhuis Alleman vertoont komende dinsdag het Britse drama X+Y. Deze film gaat over een eerste liefde en de bijzondere relatie tussen een wiskundegenie en zijn leraar. De licht autistische […]
  • Birdman in Filmhuis Alleman2 november 2015 Birdman in Filmhuis Alleman In het Goorse Filmhuis Alleman is morgen de film Birdman te zien. Een aan lager wal geraakte acteur, Michael Keaton, die ooit de iconische superheld Batman speelde, probeert zijn carrière […]
  • Land Ho! bij filmhuis Alleman9 februari 2015 Land Ho! bij filmhuis Alleman In het Goorse filmhuis Alleman is morgenavond  de avontuurlijke komedie Land Ho! te zien. Een stel voormalige zwagers vertrekken naar IJsland in een poging hun jeugd terug te winnen in de […]
  • Morgen filmfestival bij Alleman10 november 2018 Morgen filmfestival bij Alleman Filmliefhebbers komen morgen uitgebreid aan hun trekken in de Goorse Reggehof bij Filmhuis Alleman. Daar is morgen een filmfestival met drie films die kunnen worden bekeken en een lunch […]
  • Volle bak bij start filmseizoen Alleman2 oktober 2019 Volle bak bij start filmseizoen Alleman De start van het nieuwe filmseizoen was gisteravond een daverend succes en verbaasde ook de vrijwilligers van filmhuis Alleman. Meer dan 100 bezoekers waren in de grote zaal van De […]