Miljoenenclaim Ter Haar door rechtbank afgewezen

De rechtbank zegt dat de Goorse familie Ter Haar, aandeelhouders van het failliete OAD-concern, geen recht heeft op een schadevergoeding van de Rabobank. Ter Haar eiste een bedrag van maar liefst 76 miljoen euro, omdat de bank volgens hen ten onrechte de kredietovereenkomst met  OAD zou hebben opgezegd. Daardoor moest het faillissement  worden aangevraagd. De rechtbank vindt dat Ter Haar als aandeelhouder geen vordering kan instellen. Dat kan alleen de reisorganisatie of de curator. Er kan volgens de rechter alleen een uitzondering op die regel worden gemaakt als specifiek tegenover de aandeelhouder onrechtmatig is gehandeld. Daarvan is volgens de rechtbank geen sprake.

JoopterhaarJoop ter Haar

“De Rabobank heeft de eisen die zij stelde aan het voortzetten van de kredietrelatie met OAD, waaronder een kapitaalinjectie, niet aan de aandeelhouder van OAD gesteld maar aan het bestuur van OAD. Dit betekent dat de Rabobank bij de aandeelhouder ook geen verwachting heeft kunnen wekken over de gevolgen van een geslaagde kapitaalversterking”, aldus de rechter die vanochtend in Utrecht uitspraak deed. OAD Reizen kent zijn oorsprong in Goor en had veel Goorse werknemers in dienst, ook na de verhuizing naar Holten. De bus-divisie is na het faillissement overgenomen door Gorenaar Frans Schuitemaker die met het nieuwe OAD-bedrijf zetelt op industrieterrein De Spechthorst.

Gerelateerde berichten

  • Curatoren OAD ten strijde tegen Rabobank8 november 2017 Curatoren OAD ten strijde tegen Rabobank De curatoren van de failliete reis- en busmaatschappij OAD slepen de Rabobank voor de rechter om alsnog een schadevergoeding te krijgen voor de familie Ter Haar. Zo meldt het Algemeen […]
  • Ter Haar in beroep tegen uitspraak OAD-zaak4 februari 2016 Ter Haar in beroep tegen uitspraak OAD-zaak De familie Ter Haar van het 'oude' OAD-concern, gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter die in november van het vorige jaar bepaalde dat de claim van 65 miljoen euro […]
  • Keurmerk voor ‘nieuwe’ OAD7 januari 2015 Keurmerk voor ‘nieuwe’ OAD OAD heeft het ANVR-lidmaatschap verkregen. Dat is een belangrijke stap voor de Goorse reisaanbieder die daarmee weer een prominente plek in de reisbranche kan innemen. Gorenaar […]
  • ‘OAD ten onrechte de afgrond in geduwd’18 september 2015 ‘OAD ten onrechte de afgrond in geduwd’ Het reisconcern OAD, van de van oorsprong Goorse familie ter Haar, is door de Rabobank bewust in de steek gelaten toen er moeilijkheden waren. Dat bewijzen stukken waarop De Telegraaf de […]
  • Frans Schuitemaker op TV Oost19 oktober 2014 Frans Schuitemaker op TV Oost De Goorse ondernemer Frans Schuitemaker is vandaag te zien in het programma 'Stand van Zaken' op TV Oost. Hij wordt in dat zakelijk magazine aan de tand gevoeld door Jan Medendorp. […]