Waanders debuteert met populaire app Double Lemon

Vol trots prijkt hij met zijn eigen app. De Goorse software-specialist Bernd Waanders (foto) is zelf inmiddels al verslaafd aan het spel Double Lemon. De app, die hij zelf heeft ontwikkeld, is de eerste officiële app van de hand van Waanders. “Het is de bedoeling om de kaarten weg te spelen, zoals bij memory”, vertelt hij vol enthousiasme. Inmiddels is de app al 400 keer gedownload. De meeste installaties uit Goor en omgeving. Maar de app is ook al internationaal een populaire hit bij een paar smartphone-gebruikers. “Er zijn al een paar downloads uit Polen, Duitsland, Engeland, Korea, Portugal en zélfs Tibet”, vervolgt Waanders, die verwacht dat er nog veel meer in het vat zit met Double Lemon.

Bernd Waanders Double Lemon

De app is nu een paar dagen live en overleefde de stringente selectie van Android en Apple. “Ik heb heel veel leuke reacties gehad tot nu toe. Iedereen is erg onder de indruk. Dat is goed om te horen. En veel mensen vinden het leuk. Zo spelen vaders het met kinderen. Voor iedereen is het leuk om te spelen.”

Veel werk
Het idee ontstond een half jaar geleden. “In maart liep ik rond met het idee en ben ik begonnen met het uitwerken. In de ontwikkeling van een app gaat veel tijd zitten. Vooral het oplossen van bugs neemt erg veel tijd in beslag. Ik moest het ook in de avonduren doen, daardoor ben ik al met al wel een half jaar bezig geweest”, vertelt de ict-specialist.

Double Lemon

Highscore
Het spel werkt verslavend en in Goor wil iedereen elkaar al de loef afsteken. “Als je zes kaartjes op rij wegspeelt krijg je Double Lemon, dan heb je de hele level in één keer gehaald. En wordt de tijd weer aangevuld tot 1 minuut. Daardoor kun je dus hele hoge scores halen. De beste speler heeft op dit moment 1660 punten”, weet Waanders. “Er is ook een challenge-mode waarin je één of meer vrienden kunt uitdagen om zo snel mogelijk vijf borden weg te spelen.”

Doelstelling
Waanders hoopt dat zijn app viraal gaat. “De doelstelling is dat de app ook wordt opgepikt buiten de regio en in het buitenland. Dat is erg lastig omdat de concurrentie namelijk erg groot is. Een beetje geluk komt er ook wel bij kijken. Maar de reacties die ik uit mijn omgeving heb gekregen zijn hoopgevend. Ik ben zelf pas tevreden als ik minstens 1 miljoen downloads heb, dus er is nog een lange weg te gaan”, besluit Waanders ambitieus.

De app is op de telefoon (iPhone of Android) te downloaden via www.double-lemon.com.