Fout COA: 54 vluchtelingen weg uit Goor

De vluchtelingen die gisteren aanvankelijk weigerden om te overnachten in sporthal De Mossendam zijn vanmiddag naar een andere opvanglocatie gebracht. De bus met 54 asielzoekers had nooit naar Goor mogen rijden. De groep was bestemd voor een zogenoemde noodopvanglocatie en niet voor een kortdurende crisisnoodopvang-plek. Vanochtend bleek uit nieuw overleg tussen de gemeente Hof van Twente en het COA (Centraal Opvang Asielzoekers) dat er door de coördinerende instanties in dit geval een fout is gemaakt.

VluchtelingenbuswegDe bus met de 54 vluchtelingen vertrok om kwart voor twee uit Goor

Voor enkele gezinnen, voor het grootste deel van Syrische komaf, was De Mossendam de zesde sporthal waar ze zijn ondergebracht. Het is nog onduidelijk waar de vluchtelingen naartoe worden gereden vandaag. De groep vluchtelingen van 38 volwassenen en 16 kinderen, wilden gisteren niet naar binnen bij De Mossendam. Daarop werden ze eerste vervoerd naar de parkeerplaats achter De Reggehof. Daar kwamen de asielzoekers, na een uitgebreide soebat, tot inkeer en werd rond elf uur weer koers gezet richting de sporthal op ’t Heeckeren. Burgemeester Nauta is blij dat er nu een oplossing is maar betreurt de gang van zaken. “Dit had niet moeten gebeuren. Ik ben blij dat er een oplossing is gevonden voor deze mensen en dat ze nu naar een opvang gaan waar ze voorlopig niet weg hoeven. Deze mensen hadden de verwachting en toezegging dat ze naar een COA-locatie zouden gaan waar ze langere tijd kunnen blijven. Die plek is nu gevonden. De mensen zijn vandaag rustig vertrokken.“ Waar de vluchtelingen nu worden ondergebracht wil niemand zeggen.

 

Gerelateerde berichten