Twenthe koploper na zege in Hofderby

Een spontaan feest zondag in de kantine van vv Twenthe. In het clubhuis op sportpark ’t Piepwillem ging het dak eraf na de 4-2 zege van de Goorse Tricolores op Sportclub Markelo. De koploper tot vandaag, Sportclub Enschede verloor verrassend van LSV en daardoor neemt de ploeg van trainer Michiel Mensink de leiding in de vierde klasse B met 22 punten uit 9 wedstrijden. In de Hofderby creĆ«erde Twenthe een overwicht in het eerste half uur en kwam na een kwartier op voorsprong door een goal van Mark Nijland. Daarna vocht Markelo zich terug en ging op jacht naar de gelijkmaker.

Twenthemarkelo1Die viel tien minuten na rust. In een gelijkopgaande tweede helft tekende Wouter Leusink voor de 2-1 en werd het 2-2 na een fout van invaller-doelman Martijn Busscher. Hij speelde bij absentie van Wouter Bekhuis die kampt met een ribblessure. Individuele kwaliteit gaf uiteindelijk de doorslag. Een schitterende actie van Jasper Groothuis was de inleiding voor de 4-2 van Mark Nijland. Even daarvoor maakte diezelfde Nijland ook al de 3-2 na een fraaie kopbal. Volgende week gaat Twenthe als lijstaanvoerder naar Hengelo voor het uitduel tegen Barbaros.