140 vluchtelingen van Goor naar Hoogkarspel

De vluchtelingen hebben Goor weer verlaten. Tussen 14.00 en 15.00 uur werden de 140 asielzoekers opgehaald met bussen. Na de tijdelijke opvang in De Mossendam worden zij allemaal overgebracht naar Hoogkarspel. In het dorpje in Noord-Holland (gemeente Drechterland) krijgen zij opnieuw onderdak in een sporthal. In de afgelopen dagen verbleven de vluchtelingen van acht verschillende nationaliteiten zonder problemen in Goor. Het leeuwendeel van hen waren oorlogsvluchtelingen uit Syrië. Burgemeester Ellen Nauta had veel lof voor de Goorse vrijwilligers en de vluchtelingen, die samen veel activiteiten hebben beleefd. Volgens Nauta waren de vluchtelingen tevreden over de opvang in ’t Twentse Haagje.

Bussen Mossendam vluchtelingen

Gerelateerde berichten