Oude turfhaard symbolisch voor Goors museum

Hij staat er al jaren en werd onlangs tijdens de viering van het 60-jarig jubileum ontstoken. De oude turfhaard in het Goorsch Historisch Museum is één van de symbolen van de nostalgische gebouw waar het museum is gevestigd. De speciale tentoonstelling die nu te zien is is ook ingericht ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het Goorse station. Het stationsgebouw, waar het museum in gevestigd is, bestaat 150 jaar.

TurfhaardghmDe Goorse oudheidkamer, zoals het mueseum eerder genoemd werd, zat op diverse plekken in Goor. Van een onbewoonbaar verklaard pand in de Wheeme dat in 1964 werd betrokken tot de zolder van de voormalige Malbergschool. Daarna werd de historie bewaard in een deel van het oude Janninkcomplex bij de firma Hoek waarna in 1988 de verhuizing naar het station plaats had. In 2007 werd het Goors Historisch Museum geregistreerd als Erkend Museum. Sinds het begin van dit jaar heeft het museum, na het vertrek van de VVV, het hele gebouw tot haar beschikking. De jubileumtentoonstelling duurt tot en met 29 januari 2016. De openingstijden van het Goors Historisch Museum zijn te vinden op de website van de stichting Goors Historie: www.historischgoor.nl.

GHMtotaalstationslaan