Oald Goor: Oscar voor Bert

In de Verenigde Staten zijn deze week weer de Emmy Awards uitgereikt. Dat maakte de redactie van Oald Goor attent op onderstaande prent. De uitreiking van een Oscar aan één der bekendste Gorenaren. Bert Haanstra, filmmaker van beroep, kreeg in 1960 een oscar uitgereikt van de Amerikaanse ambassadeur Ph. Young. Deze kreeg hij voor de documentaire Glas uit 1958. Deze docu is niet bij iedereen even bekend en maakte hij in hetzelfde jaar als zijn grootste Nederlandse succes: Fanfare. Waarvan akte.

Bert Haanstra krijgt van de Amerikaanse ambassadeur Ph. Young een Oscar overhandigd voor zijn documentaire 'Glas' uit 1958.

Gerelateerde berichten

  • Alleman vertoont Alleman om Haanstra te eren31 maart 2016 Alleman vertoont Alleman om Haanstra te eren Filmhuis Alleman draait dinsdag de film Alleman. De film uit 1963 van Bert Haanstra is de naamgever van de Goorse bios. In het kader van zijn 100ste geboortedag wordt wijlen Haanstra […]
  • Goorse deel Bert Haanstra-pad in gebruik genomen17 april 2016 Goorse deel Bert Haanstra-pad in gebruik genomen Het Goorse gedeelte van het Bert Haanstra-pad zoals het is beschreven in het boek van Ronald van de Vate, is vanmiddag in gebruik genomen. Dit na een bijeenkomst in de De Reggehof, waarbij […]
  • In het voetspoor van Bert Haanstra, nieuw boek over Goorse cineast22 maart 2016 In het voetspoor van Bert Haanstra, nieuw boek over Goorse cineast Bijna twintig jaar na zijn overlijden leeft Bert Haanstra nog altijd voort. Het nieuwe boek over de beroemde Goorse cineast, die als eerste Nederlander een Oscar won, verschijnt op 7 april […]
  • 100 jaar Bert Haanstra31 mei 2016 100 jaar Bert Haanstra 100 zou hij zijn geworden vandaag. Wijlen Bert Haanstra (1916-1997). De bekendste Gorenaar in de geschiedenis van 't Twentse Haagje. Zonder overdrijving was de cineast, die na de geboorte […]
  • Boekpresentatie over Haanstra op speciale filmavond16 november 2018 Boekpresentatie over Haanstra op speciale filmavond 60 jaar na première van Haanstra’s Fanfare herleven oude tijden in Filmhuis Alleman. Op een speciaal ingelaste filmavond presenteert Ronald van de Vate op vrijdag 30 november zijn tweede […]