Gaan voor Gerben weer naar de Kale Berg

Na een jaar van afwezigheid in 2015 zal team “Gaan voor Gerben” in 2016 weer deelnemen aan de Challenge Mont Ventoux van Stichting Join4Energy. Deze stichting organiseert in 2016 voor de 7e keer deze Challenge om geld in te zamelen voor ontwikkeling van een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Gerben Pollemans uit Goor, nu 11 jaar, leidt aan deze ziekte die tot op dit moment progressief en onbehandelbaar is. 70 % van de kinderen overlijdt voor het 18e levensjaar. De acties om hem te helpen worden nu weer opgestart.

gerbenpollemans

De afgelopen jaren beklom team “Gaan voor Gerben” in steeds verschillende samenstellingen de “Kale Berg” in de Franse Provence en lieten zich daarvoor sponsoren. Komende editie zullen Esther, de moeder van Gerben, Rutger, zijn broer en diens vriendin Femke en Wieke, één van Gerbens behandelend artsen uit het UMC Groningen al hun energie geven voor Gerben en zijn lotgenootjes. “Omdat het simpelweg onverteerbaar is om Gerben jaar na jaar achteruit te zien gaan en alleen maar toe te kijken.”

Op 12 december zal het team bij AH Brandenbarg in Goor appelflappen verkopen om zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Er wordt verkocht vanaf 8.30 tot ongeveer 15.00 uur. De appelflappen kosten €0,50 per stuk. Bestellingen kunnen van te voren doorgegeven worden via ln.snamellopmafnull@rehtse.