Oud Heracles-keeper rapporteur bij Goorse derby

Oud Heracles-keeper Eduard Doeschotte is de rapporteur namens deze site bij de derde Goorse derby van dit voetbalseizoen tussen GFC en Hector komende zondag in het Sport Inn Derbyplayer of the Year-klassement. De goalie begon zijn carrière bij vv Twenthe waar zijn keeperstalenten pas laat werden ontdekt. “Ik was linksbuiten in A1 en kwam vanwege keepersproblemen in het 2e elftal onder de lat te staan. Later schoof ik op naar het eerste waar ik niet lang speelde. Heracles toonde interesse.” De nu 47-jarige Doeschotte stond er drie jaar onder contract en werd een ruwe diamant genoemd die geslepen moest worden.

Eduarddoeschotteheracles

Hij kwam steeds dichter bij het eerste en speelde in het begin van de jaren ’90 twee duels in de hoofdmacht. Thuis in het knusse stadionnetje aan de Bornsestraat in Almelo tegen NEC en een uitwedstrijd tegen Cambuur. “Daarna werd ineens Richard Vennema van FC Groningen opgehaald. Daar zat meer achter want die kwam op voorspraak van zijn vader die de nodige contacten had. Toen ik dat hoorde heb ik gezegd: “Als hij komt ben ik weg” en dat betekende direct het einde van mijn carrière in het betaalde voetbal.” Doeschotte speelde daarna een jaar voor de amateurs van Heracles en verkaste daarna naar Achilles’12 in Hengelo. Bij die club werd hij kampioen van de eerste klasse en speelde daarna op hoofdklasse-niveau. Niet voor lang want zijn maatschappelijke carrière dreef hem naar Saudi Arabië. Inmiddels is Doeschotte directeur van een bedrijf dat gevestigd is in Goor en internationaal actief is. Ringspann Benelux B.V. is gespecialiseerd in aandrijf- en opspantechniek.

De Goorse derby in de vierde klasse B tussen GFC en Hector wordt komende zondag vanaf 14.00 uur gespeeld op sportpark Heeckeren. De wedstrijd is live te volgen via deze site en de cijfers van Doeschotte worden een dag later wereldkundig gemaakt. Twenthe-keeper Wouter Bekhuis is de voorlopige leider in het algemeen klassement.