Hector wint gelijkopgaande derby

De Goorse derby tussen GFC en Hector werd vanmiddag een prooi voor de groen-witten die op sportpark Heeckeren met 1-2 wonnen. In een gelijkopgaande wedstrijd werd de score razendsnel geopend. Na een lange bal werkte GFC-doelman Dennis Vorkink de bal in de voeten van Hector-spits Marinus Wolters. De goaltjesdief profiteerde optimaal en bracht zijn ploeg al in de eerste minuut op voorsprong. Daarna speelde het duel zich met name af op het middenveld en was er na een half uur pas weer een kans te noteren. Maikel Reijnenberg had de 0-2 op zijn schoen maar schoot in de grond. Daarna moest Hectordoelman Daniël Kolbe na een uitbraak van GFC aan de noodrem trekken en vloerde een opponent in het 16-meter-gebied. Hij mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Klunder het afdeed met een gele kaart zodat hij kon blijven staan. Op de toegekende strafschop was hij echter kansloos. Tim Middelesch schoot goed binnen en bracht zijn ploeg weer op gelijke hoogte: 1-1.

HectorGFC2In het tweede bedrijf ging het wederom en gelijk op en waren er onder meer kansen voor Maikel Reijnenberg namens Hector en Tim Middelesch van GFC. Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd de wedstrijd beslist door een eigen goal van Arne Alink. Na een fraaie actie van invaller Mark Alink gleed hij de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman: 1-2. Hector-trainer Mark Dijkstra was na afloop uiteraard een gelukkig man. “Op basis van de wedstrijd was een gelijkspel misschien op zijn plaats geweest maar dit wel lekker hoor. We kruipen weer wat naar boven en ik ben blij dat ik zoals ik eerder al zei, nu wat te kiezen heb. Ik kon Mark Alink brengen en hij zorgt wel voor de voorbereiding op de winnende goal.” Het lijkt erop dat de derby’s Hector dit seizoen wel liggen. Eerder werd de uitwedstrijd tegen Twenthe ook al winnend afgesloten. Hector is nu 9e met 14 punten uit 11 wedstrijden. GFC heeft 2 punten meer maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Op de Facebookpagina Hector-goals zijn de doelpunten, gefilmd door Tonny Mengerink, te zien. Morgen worden de cijfers in het Sport Inn-Derbyplayer of the Year-klassement bekendgemaakt op deze site. Eduard Doeschotte was de rapporteur bij de derde Goorse derby in dit seizoen.

GFCHector7a

GFCHector5

GFCHector1

GFCHector8

HectorGFC3

GFCHector6

Foto’s: Patrick ter Elst

 

Gerelateerde berichten

  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • Twenthe verdiende winnaar in derby tegen GFC1 november 2015 Twenthe verdiende winnaar in derby tegen GFC De Goorse derby in de vierde klasse B tussen GFC en vv Twenthe werd vanmiddag een prooi voor de bezoekers. Het werd 0-2 door kopgoals van Koen Morsink en Mark Nijland. Zij scoorden allebei […]
  • GFC op zoek naar eerherstel in Goorse derby31 oktober 2015 GFC op zoek naar eerherstel in Goorse derby De tweede Goorse derby van het seizoen tussen GFC en Twenthe is er voor de thuisploeg één om het tij te keren. GFC is al vier duels zonder resultaat en dat moet snel veranderen vindt […]
  • Hector favoriet in Goorse derby12 november 2016 Hector favoriet in Goorse derby Voor wie de ranglijst in de vierde klasse B maatgevend vindt, is de conclusie helder: De nummer drie Hector (16 uit 9) is de grote favoriet voorafgaand aan de derby tegen GFC, de nummer […]
  • GFC moet en Hector mag in Goorse stadsderby7 mei 2016 GFC moet en Hector mag in Goorse stadsderby "Het is heel simpel. We moeten winnen om er nog een mooi seizoen van te maken." zegt GFC-trainer Romano Lammertink aan de vooravond van de laatste Goorse derby van het seizoen tegen […]