Vorkink vrijgesproken

De Goorse journalist Rob Vorkink hoeft geen 250 euro boete te betalen naar aanleiding van het incident op A1 bij Holten begin dit jaar. De reporter van RTV Oost deed daar verslag van een aanrijding waarbij meerdere vrachtwagens betrokken waren. Vorkink had zijn auto in de berm geparkeerd en deed verslag voor de collega’s van Omroep Gelderland. De politie sommeerde hem om weg te gaan maar dat weigerde hij. Daarop werd de Gorenaar aangehouden en zat hij zes uur vast in het arrestantencomplex in Borne. Hij werd in eerste instantie veroordeeld voor het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid maar dat werd in hoger beroep van tafel geveegd.

Rob VorkinkVolgens de rechter is niet bewezen dat Vorkink zijn boekje te buiten in gegaan en vindt de hardhandige manier waarop de verslaggever is aangehouden ‘buitenproportioneel’. Vorkink reageert opgelucht na het vonnis. “Natuurlijk ben ik hier blij mee. Ik heb altijd gezegd dat ik mijn verantwoordelijkheden wel ken en dat ik daar naar gehandeld heb. De rechter gaf ook aan dat hulpdiensten en media elkaar moeten respecteren in het uitoefenen van het beroep.”

Gerelateerde berichten

  • Vorkink aan de slag bij Follow the Money12 april 2018 Vorkink aan de slag bij Follow the Money Rob Vorkink gaat aan de slag bij Follow the Money, een platform voor onderzoeksjournalistiek dat gevestigd is in Amsterdam en wordt geleid door oud-Quote-hoofdredacteur Eric Smit. Vorkink, […]
  • Schadevergoeding van 2000 euro voor Vorkink na A1-incident26 april 2016 Schadevergoeding van 2000 euro voor Vorkink na A1-incident Journalist Rob Vorkink krijgt een schadevergoeding. Dat heeft de rechter bepaald. De verslaggever van RTV Oost Vorkink krijgt ruim 2000 euro. Dit naar aanleiding van zijn vrijspraak na […]
  • Geen strafvervolging Vorkink20 april 2015 Geen strafvervolging Vorkink Justitie gaat de Goorse journalist Rob Vorkink niet vervolgen. De verslaggever deed, begin februari, voor de regionale omroep RTV Oost verslag van een ernstig ongeval met twee […]
  • Vorkink voor de rechter23 november 2015 Vorkink voor de rechter De Goorse journalist Rob Vorkink stond vanmorgen voor de kantonrechter in Almelo. De verslaggever van RTV Oost is het niet eens is met een boete die hij begin dit jaar kreeg toen hij […]
  • Vorkink komt met RTV Oost tot een schikking5 december 2017 Vorkink komt met RTV Oost tot een schikking De carriére van Rob Vorkink bij RTV Oost zit er na 1 februari, echt op. De 50-jarige Goorse onderzoeksjournalist kwam gisteren na afloop van een zitting in Almelo tot een schikking met de […]