De eeuwenoude historie van de paardenmarkt in beeld

De redactie van Oald Goor liet vorige week haar oog vallen op het bericht over de eeuwenoude traditie van de paardenmarkt. In Goor komen handelaren namelijk al vanaf de 1362 bijeen voor de handel in vee. Uit de koffer met klassieke prenten daarom vandaag ook een fraaie reeks uit de serie over dit klassieke evenement. Zo stamt de eerste beeltenis in ons archief uit 1898. In de twintigste eeuw trok het evenement veel bekijks aan de Iependijk (foto), waar de handelaren vaak bijeenkwamen bij Café Reiners. De zogenoemde wintermarkt vindt tegenwoordig plaats op de Schoolfeestweide.

Paardenmarkt iependijk 2.0

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: De Iependijk30 januari 2022 Oald Goor: De Iependijk Het is soms alleraardigst om af te dalen in de koffer met oude prenten van Goor. Vandaag openden wij de serie rondom de Iependijk. De straat was aan het begin van de vorige eeuw nog geen […]
  • Oald Goor: De Iependijk…19 september 2021 Oald Goor: De Iependijk… Op deze zondag is het weer een mooi moment om af te dalen in de koffer met oude prenten. Zo prijkt vandaag De Iependijk in deze rubriek van Oald Goor. De straat met veel historie is al […]
  • Paardenprent om de aloude markt niet te vergeten11 december 2020 Paardenprent om de aloude markt niet te vergeten Het is een aloud adat. De eeuwenoude paardenmarkt in Goor die in normale tijden op deze vrijdag weer veel mensen zou trekken. En hoewel de traditie aan glans en glorie heeft ingeleverd in […]
  • Zo oud als de weg naar Rome12 december 2018 Zo oud als de weg naar Rome Foekepotten en School- en Volksfeest zijn rijke en één van de oudste Goorse tradities met zelfs landelijke bekendheid. Maar de paardenmarkt in ’t Twentse Haagje heeft van oorsprong veel […]
  • Bijzondere tekening paardenmarkt begin deze eeuw11 november 2016 Bijzondere tekening paardenmarkt begin deze eeuw De redactie kreeg in de categorie 'Oald Goor' een foto van een prachtig historisch kunstwerk opgestuurd door Niek Hietbrink. Het is een tekening van de Goorse Paardenmarkt aan het begin […]