Voetbalschool…

welbeschouwd1

De voetbalvelden zijn weer geopend, de eerste trainingen zijn geweest. Even niet aan gedacht dat kinderen groeien en schoenen niet. De rekening werd bij mijn zoontje gepresenteerd in de vorm van een schitterende paarsrode blaar op de grote teen. Onderwerp van gesprek tijdens die training was vooral de voetbalschool die GFC gaat starten. Laat ik het voorzichtig opschrijven: daar is niet iedereen even blij mee.

Zelf roep ik al jarenlang dat de samenwerking tussen de jeugdafdelingen van voetballend Goor veel intensiever moet. Ik ben een hartgrondig pleitbezorger van het idee om Goorse selectieteams in te schrijven voor de competities. Vorig jaar slaagde een Hofteam (C-jeugd) erin om na twee trainingen FC Twente te kloppen, wat zal er dan gebeuren als die jongens er echt werk van maken? Nu wordt op drie verschillende plaatsen het wiel uitgevonden met als gevolg een versnippering van talent.
Nee, ik ben niet voor een fusie. Wel voor een plan om betere voetballers op te leiden.
GFC heeft het initiatief genomen om een voetbalschool te starten. Op zich loffelijk. Er is een gediplomeerde en gerenommeerde trainer aangetrokken. Iedereen is welkom en als er veel aanmeldingen komen, zal er geselecteerd worden.
Maar als je jeugdspelers van andere verenigingen vraagt om (tegen betaling) te komen trainen, is het dan ook niet logisch om dat te overleggen? Er is een soort van stilzwijgende overeenkomst om elkaars leden met rust te laten. (Al weet ik inmiddels uit eigen ervaring dat er bestuursleden zijn in het Goorse die die afspraak op geheel eigen wijze interpreteren)
De beide andere verenigingen moesten op de website van GFC en via diverse media kennismaken met het initiatief. Ik kan me heel goed voorstellen dat Twenthe en Hector er niet bepaald op zitten te wachten dat er jeugdspelers van hun clubs gaan deelnemen aan de cursus die alleen op het GFC-terrein is en zelfs GFC (Goors Football College) heet. Met een simpele vergadering van een uurtje, wederzijds goedvinden en samenwerking had dit initiatief best kans van slagen gehad. Nu overheerst (terechte) argwaan en is de start een koude.
Bert Schabbink