Tachtig jaar zwembad De Whee

Ruim tachtig jaar geleden is de basis gelegd voor het huidige zwembad De Whee. In 1929 had ‘De vereeniging Goor Vooruit’ de wens om een zwembad in Goor op te richten. De directeur van de Twentsche Stoombleekerij, de heer Bunschoten, gaf een terrein op de Whee ter beschikking en zou tevens voor een pompinstallatie zorgen. Zo werd op 12 juli 1930 de stichtingsakte getekend en de basis voor het zwembad gelegd. Op de foto drie dames in het ondiepe bad in 1933. Mevrouw Duval-Hiltjesdam staat in het midden. Op de achtergrond is het pompstation van de Stoombleekerij te zien. 
zwembad03
Op 23 mei 1931 kon de eerste duik in het Goorse zwembad genomen worden tijdens de openingsceremonie van de Goorsche Bad- en Zweminrichting De Whee, dat later internationale toppers als Marleen Veldhuis en Hinkelien Schreuder voortbracht. Meer foto’s zijn hier te vinden.

Gerelateerde berichten

  • Snorren en deftige dames…17 juni 2009 Snorren en deftige dames… Er wordt door de oudere generatie nog steeds veel over gesproken. Het 100-jarig Schoolfeest in 1975. Het was het feest van mannen met snorren en dames in deftige kledij. Onze 'vaste' […]
  • Wie zijn dit ? (7)12 oktober 2008 Wie zijn dit ? (7) In een wegwerpmaatschappij als deze waarin trainers van voetbalclubs net zo vergankelijk zijn als Gerard Joling bij de Toppers, is de weemoed sterk naar continuïteit en klassieke momenten. […]
  • Met de confectiefabriek op reis21 januari 2009 Met de confectiefabriek op reis Deze foto met voornamelijk dames en enkele heren is genomen aan het begin van de jaren '50 en gestuurd door oud-Gorenaar Dirk Slot die tegenwoordig in Winschoten woont. Het gaat om een […]
  • Dames in de rij voor melkventer Johan Reilink8 november 2016 Dames in de rij voor melkventer Johan Reilink De redactie van Oald Goor wordt op gezette tijden ook gevoed door de bevolking met prachtige prenten uit het rijke verleden. Deze foto van melkboer Johan Reilink verdient vandaag een […]
  • Willem-Alexander niet eerste Koning in Goor13 juni 2013 Willem-Alexander niet eerste Koning in Goor Koning Willem-Alexander is niet de eerste koning die in het jaar van zijn inhuldiging Goor bezoekt. De eerste koning van Engeland, George de eerste uit het zogenoemde huis van Hannover, […]