Tachtig jaar zwembad De Whee

Ruim tachtig jaar geleden is de basis gelegd voor het huidige zwembad De Whee. In 1929 had ‘De vereeniging Goor Vooruit’ de wens om een zwembad in Goor op te richten. De directeur van de Twentsche Stoombleekerij, de heer Bunschoten, gaf een terrein op de Whee ter beschikking en zou tevens voor een pompinstallatie zorgen. Zo werd op 12 juli 1930 de stichtingsakte getekend en de basis voor het zwembad gelegd. Op de foto drie dames in het ondiepe bad in 1933. Mevrouw Duval-Hiltjesdam staat in het midden. Op de achtergrond is het pompstation van de Stoombleekerij te zien. 
zwembad03
Op 23 mei 1931 kon de eerste duik in het Goorse zwembad genomen worden tijdens de openingsceremonie van de Goorsche Bad- en Zweminrichting De Whee, dat later internationale toppers als Marleen Veldhuis en Hinkelien Schreuder voortbracht. Meer foto’s zijn hier te vinden.

Gerelateerde berichten

  • De wagen van Verdriet (4)4 april 2020 De wagen van Verdriet (4) In de week van de bevrijding nemen we jullie vandaag mee in de weken na het volksfeest. Goor werd weer opgebouwd en dat ging met vallen en opstaan. Deze prent laat dit treffend zien. De […]
  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • Snorren en deftige dames…17 juni 2009 Snorren en deftige dames… Er wordt door de oudere generatie nog steeds veel over gesproken. Het 100-jarig Schoolfeest in 1975. Het was het feest van mannen met snorren en dames in deftige kledij. Onze 'vaste' […]
  • Wie zijn dit ? (7)12 oktober 2008 Wie zijn dit ? (7) In een wegwerpmaatschappij als deze waarin trainers van voetbalclubs net zo vergankelijk zijn als Gerard Joling bij de Toppers, is de weemoed sterk naar continuïteit en klassieke momenten. […]
  • Met de confectiefabriek op reis21 januari 2009 Met de confectiefabriek op reis Deze foto met voornamelijk dames en enkele heren is genomen aan het begin van de jaren '50 en gestuurd door oud-Gorenaar Dirk Slot die tegenwoordig in Winschoten woont. Het gaat om een […]