Altijd even naar de Paardenmarkt…

Het was miezerig en verraderlijk koud vanochtend. Toch waren er redelijk veel Gorenaren die toch de moeite namen om een kijkje te nemen op het Schoolfeestplein. Daar stonden al voor dag en dauw de paarden, pony’s en ezels voor de handel tijdens deze meer dan 700-jaar oude, Goorse, traditie. “Het heeft niet veel om het lijf en het is altijd hetzelfde maar je gaat toch even kijken” zegt één van de bezoekers treffend. De verkoop van het aantal viervoeters was te vergelijken met voorgaande jaren.

Paardenmarkt15“De handel staat overal onder druk en bij ons dus ook” aldus een paardenhandelaar. “De prijzen verschillen enorm. Sommige paarden leveren zo 800 euro op, anderen nog geen 100. Het blijft een gevoelskwestie.” De deals werden beklonken in de Goorse Reggehof waar het ook gezellig druk was en een harmonica-groep uit Beltrum optrad. Opvallend was de waarschuwing voor zakkenrollers en de constante aanwezigheid van enkele politie-agenten. Voor zover bekend zijn er geen aangiftes van diefstal gedaan.

Paardenmarkt16

Paardenmarkt14

Paardenmarkt13

Paardenmarkt2

Paardenmarkt12

Paardenmarkt11

Paardenmarkt10

Paardenmarkt9

Paardenmarkt8

Paardenmarkt6

Paardenmarkt4

Paardenmarkt1

Paardenmarkt5