Altijd even naar de Paardenmarkt…

Het was miezerig en verraderlijk koud vanochtend. Toch waren er redelijk veel Gorenaren die toch de moeite namen om een kijkje te nemen op het Schoolfeestplein. Daar stonden al voor dag en dauw de paarden, pony’s en ezels voor de handel tijdens deze meer dan 700-jaar oude, Goorse, traditie. “Het heeft niet veel om het lijf en het is altijd hetzelfde maar je gaat toch even kijken” zegt één van de bezoekers treffend. De verkoop van het aantal viervoeters was te vergelijken met voorgaande jaren.

Paardenmarkt15“De handel staat overal onder druk en bij ons dus ook” aldus een paardenhandelaar. “De prijzen verschillen enorm. Sommige paarden leveren zo 800 euro op, anderen nog geen 100. Het blijft een gevoelskwestie.” De deals werden beklonken in de Goorse Reggehof waar het ook gezellig druk was en een harmonica-groep uit Beltrum optrad. Opvallend was de waarschuwing voor zakkenrollers en de constante aanwezigheid van enkele politie-agenten. Voor zover bekend zijn er geen aangiftes van diefstal gedaan.

Paardenmarkt16

Paardenmarkt14

Paardenmarkt13

Paardenmarkt2

Paardenmarkt12

Paardenmarkt11

Paardenmarkt10

Paardenmarkt9

Paardenmarkt8

Paardenmarkt6

Paardenmarkt4

Paardenmarkt1

Paardenmarkt5

Gerelateerde berichten

  • Wind en regen teistert paardenmarkt12 december 2014 Wind en regen teistert paardenmarkt De Goorse paardenmarkt editie 2014 was er een in de categorie guur, miezerig en koud. De wind en de regen teisterden de bezoekers op het Schoolfeestplein. Al voor dag en dauw werden de […]
  • ‘Houd de traditie in ere…’9 december 2016 ‘Houd de traditie in ere…’ Het is een stukje Goorse traditie dat al sinds 1362 op de kalender staat en als het aan de Gorenaar ligt ook moet blijven. Een rondgang op het Schoolfeestplein vandaag leert dat het […]
  • Goorse paardenmarkt nog springlevend14 december 2018 Goorse paardenmarkt nog springlevend Er zijn al jaren twijfels over de houdbaarheid van de Goorse Paardenmarkt die al eeuwen halverwege december wordt gehouden maar vandaag bleek dat er nog steeds veel handelaren de weg naar […]
  • Blauwe zone Schoolfeestplein ondanks bezwaren9 juli 2015 Blauwe zone Schoolfeestplein ondanks bezwaren De Oostkant van het Schoolfeestplein (kant Action) wordt over een aantal weken ingericht als een zogenoemde blauwe zone. Op de helft van het plein is het dan, net als op het Weversplein, […]
  • Zware kritiek op blauwe zone Schoolfeestplein16 november 2015 Zware kritiek op blauwe zone Schoolfeestplein Het lijkt erop dat er zeer binnenkort aanpassingen moeten worden gedaan aan de onlangs ingestelde blauwe zone op een gedeelte van het Schoolfeestplein. Drie politieke partijen in de […]