Twenthe wil in topper al stap richting titel zetten

De absolute topper in de vierde klasse B van het zondagamateurvoetbal wordt morgen gespeeld op het Diekmanterrein in Enschede. Daar gaat vv Twenthe, de koploper, op bezoek bij het Sportclub Enschede dat twee punten minder heeft uit de tot nu toe twaalf gespeelde wedstrijden. Bij winst zouden de Goorse Tricolores dus met een voorsprong van 5 punten de winterstop in kunnen gaan. “Wij kunnen vrijuit voetballen”, zegt trainer Michiel Mensink. “Als we winnen staan we er heel riant voor en als dat niet zo is dan is er ook geen man overboord. De druk ligt bij Sportclub. Zij willen hoe dan ook promoveren. Bij ons was dat geen doel op zich.”

michielmensink3Michiel Mensink, succestrainer van vv Twenthe

Maar doelen kunnen gaandeweg worden bijgesteld en ook de trainer van Twenthe schroomt niet om ambitie uit te spreken. “Als je halverwege de competitie 10 punten voorstaat op de nummer 3 dan wordt het dus een tweestrijd. Daar moet je vol voor gaan. Dus, ja, natuurlijk is het doel nu om kampioen te worden.” De oefenmeester kan in de topper nog steeds niet beschikken over de aan zijn enkel geblesseerde Jeffrey Asbroek. Michiel Wijnbergen keert wel terug in de basis.

Hector speelt morgen op eigen veld de Hofderby tegen Sportclub Markelo en gaat met vertrouwen de wedstrijd in na de 1-2 zege van vorige week in de stadsderby tegen GFC. Ivan van Dam is de enige absent in de formatie van trainer Mark Dijkstra. GFC speelt ook thuis. LSV is de opponent. De promovendus uit Lonneker is bezig aan een opmerkelijke opmars. Na een slecht begin van de competitie werd op 4 oktober de ommekeer ingezet met een 1-4 zege bij Hector. Sindsdien verloor LSV geen duel en nu is die ploeg vierde met 19 punten. GFC is middenmoter met 16 uit 12. Alle duels beginnen morgen om 14.00 uur. De tussenstanden zijn te volgen via deze site.