“Als we weer worden gevraagd, zullen we er weer staan…”

Als er weer vluchtelingen moeten worden opgevangen in Goor of in de andere kernen van de Hof van Twente zal er wederom opvang geregeld worden. Dat zei burgemeester Ellen Nauta in haar kersttoespraak die werd uitgezonden op de lokale radiozender Hofstreek FM. “Als we weer worden gevraagd zullen we er weer staan” aldus de burgermoeder in het 6 minuten durende relaas dat ze begon met een terugblik op 2015. Daarin kwam naast de vluchtelingenopvang ook de viering van 70 jaar vrijheid aan bod. Daaruit moeten, volgens Nauta, nu nog steeds lessen worden getrokken. “Wie zijn ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst.” Voor 2016 hoopt de burgemeester op een economisch herstel waarin het geloof in eigen kunnen essentieel zal zijn. “Verder kunnen springen dan onze meetlat…” De kersttoespraak is online te beluisteren via de volgende LINK.

Ellennauta3

Gerelateerde berichten

  • Burgemeester Nauta: Niemand buiten sluiten25 december 2017 Burgemeester Nauta: Niemand buiten sluiten In de kersttoespraak van burgemeester Ellen Nauta ging het deze keer over het buiten sluiten van mensen. Zo vertelt ze in een iets meer dan zeven minuten durend relaas over haar ervaringen […]
  • Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht…5 mei 2020 Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht… Burgemeester Nauta hield gisteravond op de lokale radio en televisie een toespraak waarin ze stil stond bij de doden die vielen tijdens de Tweede Wereld-oorlog en in andere oorlogen. De […]
  • Kersttoespraak Ellen Nauta: “Onzekere en onrustige tijd…”25 december 2019 Kersttoespraak Ellen Nauta: “Onzekere en onrustige tijd…” Elkaar vashouden en steunen in deze moeilijke tijden. Dat is de rode draad in de kersttoespraak van burgemeester Ellen Nauta die ze vanmorgen uitsprak op de lokale radio. Ze refereert aan […]
  • Burgmeester Nauta woensdag radiogast Hofstreek FM19 mei 2020 Burgmeester Nauta woensdag radiogast Hofstreek FM Wie wat meer te weten wil komen over de komende corona maatregelen in de Hof van Twente doet er wellicht goed aan om woensdagmiddag in te schakelen bij Hofstreek FM. Op het lokale […]
  • Burgemeester Nauta: Bezoek geen drinkketen17 maart 2020 Burgemeester Nauta: Bezoek geen drinkketen In navolging van de tv-toespraak van Minister-President Mark Rutte, gisteravond, heeft ook Burgemeester Ellen Nauta vandaag een toespraak gehouden die op beeld is vast gelegd. Daarin […]