Klein niejs is ok niejs…

In de afgelopen twaalf dagen is er op deze site door de redactie teruggekeken op het voorbije jaar 2015. Het slotakkoord is voor onze columnist Niels Kremers. Hij kijkt op zijn eigen wijze terug op het Goorse jaar en keek daarbij met name naar de zogenoemde kantlijnberichten onder de noemer ‘Klein niejs is ok niejs…’ Klik op LEES MEER voor het ‘Namens Niels-Jaaroverzicht’.

namens_nielsJanuari

De Goorse brandweer heeft een afname van uitrukkingen gehad in 2014. Desondanks moesten de spuitgasten aan het begin van 2015 uitrukken voor een poes in de gierkelder. Omdat de brandweer van de afdeling Rijssen ook nog niet aan de uren zat, werden ook zij opgetrommeld om de stinkpoes te komen helpen.

De commissaris van de Koning stelt dat je niet mag klagen als je niet stemt. Nou, ik zou zeggen…er is ook geen reden tot klagen als de helft van die club eens een winterslaap zou gaan houden.

 

Februari

In februari ging de eigenaresse van het pand, waar eerder een lijstenmaker dienst deed, “iets geks doen” volgens haarzelf. Degene die haar aan huurders zou helpen zou 2000 euro krijgen en de nieuwe huurders drie maanden gratis huur. Weet je wat ik “iets geks” vind? Dat in december 2015 dit pand nog steeds leeg stond en de deuren hermetisch gesloten bleven voor Sinterklaas. Over lokaal en loyaal gesproken.

 

Maart

Eternit is schuldig aan het overlijden van een werknemer na een bedrijfsongeval en krijgt 100.000 euro boete. What is new? Dit bedrijf is schuldig aan de dood van talloze werknemers in het verleden.

Gelukkig ook goed en leuk nieuws in maart. PvdA verliest fors bij de verkiezingen en een Goorse musicalactrice komt met haar groep in de finale van SBS6 Popster met een poppenact van Sisteract.

 

April

April is een mooie maand. Lente, nieuw leven, bloemen in de knop en een ooievaarsnest bij Het Kukelnest. Daarentegen is de gemeente druk met de kap van honderden bomen in de Hof.

Verder zijn er bouwkavels in de aanbieding waarvan ik wel even wacht totdat ze asbest vrij zijn voordat ik er een koop. Gelukkig blijft de prijs van een penning van het Feest der Feesten gewoon 1,75 euro. Het zou ook niet gekker moeten worden.

 

Mei

De éénrichtings-verkeerssituatie aan de Molenstraat is een feit. Dat scheelt denk ik een heleboel zijspiegeltjes.

Verder zijn er twee onverlaten opgepakt die zo achterlijk waren ijzerdraad over de Laarstraat te spannen. Ik zou ook nog wel een leuk kunstje weten met deze jongens in combinatie met ijzerdraad.

Maarkels bier wordt gebrouwen in Goor. Eigenlijk weten we het al lang: Al het goede komt uit Goor.

 

Juni

De mooiste maand van het jaar! Met in het laatste weekend het Feest der Feesten. We hebben bier en vet.

De gemeente heeft een overschot op de begroting en het regent bekeuringen op het Weversplein in verband met de ingestelde blauwe zone. Mogen jullie één keer raden hoe ze aan die vier miljoen overschot komen. Zullen we er iets van terug zien bij de gemeentelijke belastingen volgend jaar?

 

Juli

Er is weinig draagvlak voor de Goorse avond. De Goorse bevolking houdt blijkbaar van een ander soort vertier. Dit is te halen aan de Pieter Langendijkstraat. Hier wordt een pretsigarettenfabriek opgerold.

Een Markeloër steelt een fiets in Goor en wordt opgepakt in Diepenheim. Ik ben voor grensbewaking op de bult en op de brug Diepenheimseweg. Schorrie morrie is het!

De nieuwbouwplannen voor De Klokkenkamp zijn zo mooi dat het zonde is om daar je ogen dicht te doen.

Aan de Scherpenzeelseweg winnen ze 100.000 euro. Verdorie, net een letter ernaast!

 

Augustus

In deze maand hadden we een ware buitenbioscoop die goed bezocht werd en helaas net geen wereldtitel voor onze Goorse top zwemster in Oranje.

Goorsnieuws viert zijn tien jarige bestaan met een groots feest in het centrum. Hits als “De Ijsbeer” klinken door de straten van het Goorse centrum. Hoezo geen behoefte aan een Goorse avond?

Deze maand ook een beachsoccer toernooi op het Schoolfeestweide. Het was een gewelddadig mooie wedstrijd.

 

September

Vanaf nu is er een koffieopvang voor hangouderen tijdens de wekelijkse vrijdagmarkt in De Reggehof. Ook wordt ons te horen gegeven dat we ” Prominente” Gorenaren onder ons hebben en de sloop van het verleden gaat door. Het pand naast De Hofkerk gaat tegen de sloophamer totdat er geen spoor meer van te bekennen is.

Verder was er een paranormale beurs bij De Bebsel…ze hadden vast voorzien dat ik daar niet naar toe zou gaan.

 

Oktober

De Burgemeester ontvangt veteranen in het kader van veteranendag (respect) en haar personeel zamelt toilettasjes in voor de weigervluchtelingen.

Wederom een aderlating na het afschaffen van de Goorse avond; het Goorse Glazen Huis is ter ziele.

Hellingen Hendrik kondigt aan voorlopig klaar te zijn met hellig zijn en Jachtlust opent zijn casino deuren.

 

November

In november konden we op deze site een prachtig stuk lezen van de eigenaar van Primera de Bandijk over het Goorse centrum en zijn problemen.

We hadden Goorse Sinterklaasverhalen op YouTube en meet and greets met de Goedheiligman in het centrum.

Aan de Wheeweg werd voor de tweede keer het clubhuis van de cannabisvereniging leeggehaald en konden we zwemmen in de Coornhertstraat door een gebroken waterleiding.

 

December

Een Goorse journalist wordt vrijgesproken van zijn snelwegescapades eerder dit jaar en op de jaarlijkse paardenmarkt is een shitlander goedkoper dan een happy meal bij de Mac Donalds.

Bij Jachtlust wordt de hele drankvoorraad gestolen. Wie zou hier achter zitten? Wellicht mensen die het niet zo kunnen waarderen dat hier een non profit feestje gegeven wordt op de laatste werkdag voor de Kerstvakantie? Wie het weet mag het zeggen…of niet…

 

Namens Niels; Een fijne jaarwisseling…