Anouk Schottink wint strijd om titel Hoftalent 2015

Anouk Schottink mag zich Hoftalent 2015 noemen. De Markelose zangeres die in de Goorse Schoolfeesttent ook al zong met Apollo, trok na een intens spannende avond aan het langste eind bij de jaarlijkse zangwedstrijd in theater de Reggehof. De jury, bestaande uit Jeroen Katier, Lynn Tackaert en Paul Schabbink, koos unaniem voor Anouk’s uitvoering van Stone Cold door Demi Lovato als de beste performance van de avond. Goor, dat met maar liefst 7 kandidaten vertegenwoordigd was, veroverde wél de tweede en derde plek met Nikita Krouwel en Noa Meijer. Ook de publieksprijs ging ook naar een Goorse zangeres: Shirley Leferink.

anoukwinnaarhoftalenten
De coaches Sanne Klein Horsman, Femke Bleeker en Ingmar Fokke vertolkten met hun team eveneens een nummer. Winnares Anouk behoorde tot het team van Sanne. The Apollo Bigband zorgde voor een perfect muzikale begeleiding, voor de gelegenheid onder begeleiding van Carl Wittrock. Bijzonder was dat Wittrock’s dochter Romee ook meedeed aan de muzikale wedstrijd. Ze bracht een indrukwekkend arrangement waar ook haar vader aan had meegeschreven, waarbij ze solo achter de piano begon.

Het niveau lag op de drukbezochte 2015-editie van Hoftalenten hoog, waardoor de jury uiteindelijk een zware kluif had aan de uiteindelijke beoordeling. Ook tijdens Junior Hoftalenten, de zangwedstrijd voor de jongere leeftijden eerder op de avond, werd erg goed gezongen. Volgend jaar komt er een speciale editie van Hoftalenten, zo meldde de organisatie. Omdat de gemeente Hof van Twente dan 15 jaar bestaat, zal de zangwedstrijd in het teken staan van dat jubileum.

Naast het in ontvangst nemen van de Rabo Wisselbokaal, mag winnares Anouk Schottink ook een optreden verzorgen op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hof van Twente, aanstaande dinsdag.