Plein van de Goorse Hemelse vrede…

Zo, dat was het dan. De doldwaze vrettewekken zitten er weer op. Klaas weer in Spanje en van z’n broer zijn we ook af.  Beste Gorenaren en buitenlui. Welkom in 2016 en ik hoop dat het voor jullie een onmeunig bes joar mag worden! Ik vind Kerst en Oud & Nieuw altijd wel leuk hoor, maar ben ook blij als het weer voorbij is. Kan ik eindelijk weer naar de sportschool. Ik hou d’r niet van, al dat gevret en gezoep. Bijkomend voordeel is dat die kerstmeuk ook weer de woonkamer uit kan.

namens_niels

Nou, en nu maar wachten op het verschijnsel wat elk jaar in januari z’n kop op steekt en in de maanden erna een stille dood sterft, namelijk de goede voornemens. Stoppen met roken, meer sporten, afvallen, attenter zijn voor moeders de vrouw, wat minder alcohol, op tijd naar bed en weet ik veel wat voor een onuitvoerbare taken mensen allemaal voor zichzelf bedenken.
In praktijk komt het er op neer dat stoppen met roken minderen wordt en vanaf maart de schoorsteen weer volop dampt. Het abonnement van de sportschool wordt in april weer opgezegd en daarmee is het project “afvallen” óók afgevallen. Attenter zijn voor vrouwlief is in het begin een bosje bloemen en later een bon van de bloemenzaak. Besteld via internet onder het mom van: “Kuj zelf wa haal’n aj de bosschoap’n doot”. Minderen met alcohol is in praktijksel terug van twee kratten in de week naar één en rond het laatste weekend van juni zitten we weer op het oude vertrouwde niveau. Op tijd naar bed lukt drie dagen en daarna worden we gewoon weer wakker op de bank om 03.00 uur ’s nachts. Je moet de lat niet te hoog leggen voor jezelf, dat doen anderen wel voor je. Je moet zonder te veel gezichtsverlies je goede voornemens kunnen schaden.

Ik ben er voor om van de week ná 1 januari een “nationale-goede-voornemens-themaweek” te maken. We noemen die week: “De dram-(m)a-nie-week”. Rond 5 december mogen cultuurverraders protesteren en drammen over het kleurtje van Piet en rond Oud & Nieuw zijn er andere wauwelaars die mogen zeuren en zaniken over het wel of niet afsteken van vuurwerk. Ik eis daarentegen dat er één week per jaar is waarin deze wormvormige aanhangsels een winterslaap gaan houden.

We komen dan in de week ná de 1e januari samen op het ambtenarenplein om met elkaar te genieten van een week geen drammers. Een week geen protesterende cultuurverraders. Al die zemelaars over Zwarte Piet en vuurwerk afsteken ja of nee, houden een week hun snavel. Oóh, wat zou dat heerlijk zijn. Al die multi cultie sfeerverpesters één week hun klep dicht. Eén week speciaal voor het gewone volk dat wel waardering heeft voor onze eigen culturele dingetjes.

Het zou zo mooi kunnen zijn. Maar ja…het is net als onkruid. Na deze heerlijke week komen de sfeerspoilers weer terug en gaan verder met waar ze goed in zijn. Ook het plein van de Goorse Hemelse Vrede komt aan de rechter kant weer vol te staan met dikke BMW’s zonder parkeerschijven en als toetje krijgen we waarschijnlijk wel weer een stijging van de gemeentelijke belastingen voor de kiezen. Tja weet u, de zaken waar we met z’n allen niet om vragen moeten wel betaald worden.

Ik heb ook een goed voornemen voor aankomend jaar en zeker weten dat ik me er aan kan houden. Het heeft iets te maken met een luis en een pels…

 

Namens Niels een fijne dag en een geweldig mooi 2016!