Jan Nijhof heeft nu zijn eigen Dakar

Er waren al geruchten over een Goorse deelname aan de Dakarrally en vanavond werd duidelijk waar dat over ging. Aan het einde van de middag werd er een grote hoeveelheid zand op de parkeerplaats van het bedrijf en en de woning van Jan Nijhof gestort. Daarna arriveerden de voertuigen: Een heuse Dakarrally-auto, een Dakarmotor en een grote vrachtwagen die op spectaculaire wijze in het zand werden gereden. Alles in het teken van de 50e verjaardag van de oud-Nederlands rallykampioen. Zijn vrienden hadden alles tot in de puntjes voorbereid en toen alles gereed was werd Nijhof door collega Erik Wevers naar de Wheeweg gereden. Daar wist de bijna Abraham, die morgen jarig is, niet wat hij zag. “Geweldig dit. Wat een spektakel. Dakar heb ik inderdaad nog nooit gereden en ik denk ook niet dat het er nog van gaat komen en dan is dit heel speciaal.” lachte Nijhof die nog steeds als rallycoureur actief is en nog immer wordt geroemd om zijn stuurmanskunsten. De actie van Nijhof’s vrienden krijgt regionale en landelijke bekendheid. Zowel RTV Oost als SBS6 Hart van Nederland waren aanwezig voor opnames.

Jannijhof1

Jannijhof3

Nijhofzandvlakte1

Tonnieoverbeekhvn

Erikweversbijnijhof1

Jannijhof2

Nijhofzandvlakte1

Jannijhof4

Gerelateerde berichten

  • Nijhof valt uit tijdens Hellendoorn-rally, Wevers tweede17 september 2016 Nijhof valt uit tijdens Hellendoorn-rally, Wevers tweede Jan Nijhof is vandaag uitgevallen tijdens de Hellendoorn-rally. De Goorse coureur kende een probleem met de electronica en kon niet verder. Een trekker van een loonbedrijf haalde de BMW […]
  • Geruchten over Goorse deelname Dakarrally2 januari 2016 Geruchten over Goorse deelname Dakarrally De Dakarrally die morgen start in Zuid Amerika zou zomaar een Goorse deelnemer kunnen telloen. In rallykringen wordt gesproken over het invliegen van een prominente coureur uit het Twentse […]
  • Herikerberg voor even klein Dakar18 juli 2015 Herikerberg voor even klein Dakar Ronkende motoren en een vlammende rallyauto vanmiddag op het crossterrein net buiten Goor bij de Herikerberg. Daar was de persmiddag van het Open NK Motorcross waar een aantal rijders het […]
  • Nijhof en Wevers samen aan het vertrek in Hellendoorn16 september 2016 Nijhof en Wevers samen aan het vertrek in Hellendoorn Met startnummer 23 staat hij weer tussen de rallycracks van Nederland. Bij Jan Nijhof, meervoudig Nederlands kampioen, kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Hij prijkt weer aan het […]
  • Jan Nijhof winnaar shortrally Etten Leur11 oktober 2015 Jan Nijhof winnaar shortrally Etten Leur Hij verraste vriend en vijand maar vooral zichzelf. De Goorse autocoureur Jan Nijhof won gisteren met een minimale voorsprong van vier seconden op concurrent Marco Schapers de Jumbo […]