Drugsgebruik onder jongeren groeiend probleem

Het drugsgebruik onder jongeren blijkt in Goor een groeiend probleem. Veel jongeren tussen de 15 en 18 jaar gebruiken soft drugs terwijl bij de jongeren boven de 18 jaar ook het gebruik van hard drugs ‘normaler’ lijkt te worden. Het CDA heeft het college van B&W vragen gesteld over de aanpak van de drugsproblematiek en één van de antwoorden is dat er op korte termijn een voorlichtingscampagne wordt gestart waarin de gemeente, jongerenwerk en verslavingszorg Tactus samen gaan optrekken. Het is, onder meer door het gebruik van social media, steeds makkelijker om aan drugs te komen en het dealen van drugs heeft bij jongerenagenten grote aandacht. Dit ook na klachten van inwoners van Goor die meermaals meldingen deden. Daarop zijn onlangs drie personen opgepakt.

Cokesnuiven

Gerelateerde berichten

  • Geen waarschuwing meer voor eigenaren en bewoners drugspanden17 januari 2020 Geen waarschuwing meer voor eigenaren en bewoners drugspanden De gemeente Hof van Twente gaat in het vervolg direct panden sluiten als er drugs-gerelateerde zaken worden aangetroffen. Dus ook wanneer er sprake is van voorbereidingshandelingen in een […]
  • Goor en de doorgesnoven neusjes…12 januari 2016 Goor en de doorgesnoven neusjes… Snuivende, rokende en trippende jongeren. Vorige week werden we op deze nieuwssite gewezen op het bericht dat drugsgebruik onder de Goorse jeugd toeneemt. Vanuit mijn werk in het onderwijs […]
  • Drie mannen aangehouden vanwege drugsbezit27 mei 2020 Drie mannen aangehouden vanwege drugsbezit De politie heeft afgelopen zondag in de Spoorstraat in Goor drie mannen gearresteerd vanwege drugsbezit. Ook wordt het trio verdacht van handel in harddrugs. De mannen reden in een auto […]
  • CDA wil opheldering drugsgebruik in Goor9 december 2015 CDA wil opheldering drugsgebruik in Goor Het CDA heeft via raadslid Doeschot vragen gesteld aan het college over het drugsbeleid in Goor en omgeving. Zo hebben vier andere gemeenten in Noordoost Twente al extra onderzoek gedaan […]
  • Bijtend draaigatje of ‘de achterbokse antrekk’n´31 mei 2020 Bijtend draaigatje of ‘de achterbokse antrekk’n´ Onze vaste briefschrijver en volger van alle raadsvergaderingen, Carel Groothengel, is weer eens in de pen geklommen. Dit keer is hij erg kritisch op de gemeenteraadsleden van het CDA die […]