Laatste archeologische vondsten Bleekstraat

De werkgroep van de stichting Historisch Goor hebben deze week de laatste vondsten gedaan bij de nieuwe appartementen aan de Bleekstraat. Als laatste werd een bijna gaaf ‘’spinsteentje’ gevonden. Dit is een handspinner die werd gebruikt om heel fijn garen mee te spinnen. Dat was voor de periode dat het spinnewiel werd uitgevonden en komt kan worden gedateerd tussen de 16e en 18e eeuw. Het steentje is van steengoed uit het Duitse Rijnland. Ook werd er een vuurdover’ van roodbakkende klei aangetroffen.

Vondstbleekstraat

Dat werd gebruikt om de laatste gloeiende vuurdeeltjes in de as te doven of om de afgekoelde as fijn te wrijven zodat het kon worden gebruikt als schuurmiddel bij de was. De nieuwe tuin bij de appartementen is inmiddels aangelegd en dat houdt in dat er voorlopig niet meer gezocht kan worden. De werkgroep archeologie wil nu toestemming vragen om mee te kijken als de machines de grond in gaan voor het nieuw te bouwen uitvaartcentrum bij de Hofkerk en De Klokkenkamp.