Laatste archeologische vondsten Bleekstraat

De werkgroep van de stichting Historisch Goor hebben deze week de laatste vondsten gedaan bij de nieuwe appartementen aan de Bleekstraat. Als laatste werd een bijna gaaf ‘’spinsteentje’ gevonden. Dit is een handspinner die werd gebruikt om heel fijn garen mee te spinnen. Dat was voor de periode dat het spinnewiel werd uitgevonden en komt kan worden gedateerd tussen de 16e en 18e eeuw. Het steentje is van steengoed uit het Duitse Rijnland. Ook werd er een vuurdover’ van roodbakkende klei aangetroffen.

Vondstbleekstraat

Dat werd gebruikt om de laatste gloeiende vuurdeeltjes in de as te doven of om de afgekoelde as fijn te wrijven zodat het kon worden gebruikt als schuurmiddel bij de was. De nieuwe tuin bij de appartementen is inmiddels aangelegd en dat houdt in dat er voorlopig niet meer gezocht kan worden. De werkgroep archeologie wil nu toestemming vragen om mee te kijken als de machines de grond in gaan voor het nieuw te bouwen uitvaartcentrum bij de Hofkerk en De Klokkenkamp.

Gerelateerde berichten

  • 500 jaar oude maalsteen gevonden bij De Klokkenkamp19 april 2016 500 jaar oude maalsteen gevonden bij De Klokkenkamp Tijdens werkzaamheden bij de Klokkenkamp is een fragment van een oude maalsteen gevonden die tenminste 500 jaar oud is. Het gaat in dit geval om een deel van een zogenoemde ligger waarop […]
  • Voedselactie kerken gaat stoppen28 april 2020 Voedselactie kerken gaat stoppen De voedsel-inzameling bij de Hofkerk van de gezamenlijke kerken gaat stoppen. Dit om dat de Voedselbank Midden Twente besloten heeft om de uitgifte van pakketten via de reguliere […]
  • Voedselkast bij De Klokkenkamp5 april 2020 Voedselkast bij De Klokkenkamp Tegen één van de muren van de Klokkenkamp staat een kast waarin inwoners van Goor droge en houdbare levensmiddelen kunnen doneren voor mensen die de die zijn van de tijdelijke sluiting […]
  • Open Dag Hofkerk met activiteiten voor jong en oud4 september 2019 Open Dag Hofkerk met activiteiten voor jong en oud De Hofkerk-gemeenschap houdt komende zaterdag haar jaarlijkse Open Huis met presentaties en workshops van diverse maatschappelijke instanties en activiteiten voor kinderen. Naast een […]
  • Goor vanuit de Hoftoren…21 april 2018 Goor vanuit de Hoftoren… Bezoekers van de laatste Pleinmarkt bij de Hofkerk en in De Klokkenkamp werd vandaag een uniek kijkje gegund in de toren van de monumentale Hofkerk. Onder begeleiding konden de trappen […]