Koninklijke onderscheiding voor Goorse brandweerlieden

Twee koninklijke onderscheidingen tijdens de jaarlijkse korpsavond van de Goorse brandweer deze zaterdag. Zowel Bennie Oude Meijers als Dick Peters namen na jarenlange trouwe dienst afscheid van het korps. Tot verrassing van beide mannen werden ze door burgemeester Ellen Nauta namens Koning Willem-Alexander benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Bennie Oude Meijers is sinds 1986 actief geweest bij de Goorse brandweer en besloot per 1 september 2015 te stoppen met zijn werkzaamheden. Dick Peters is sinds 1989 bij de brandweer betrokken geweest en is eind vorig jaar eveneens gestopt.

brandweer2 (800x603)

Dick Peters (l) en Bennie Oude Meijers (r)

De Goorse brandweer keek terug op een bewogen 2015. Er werd 96 keer uitgerukt, een lichte stijging ten opzichte van de 90 keer in 2014. Noemenswaardig was vooral de brand in Diepenheim, waarbij restaurant Barcelona afbrandde. Ook werd stilgestaan bij oud-leden van de brandweer die het afgelopen jaar helaas zijn overleden. Vooral het plotselinge overlijden van Henk Sligman heeft indruk gemaakt op het korps. Er werd dan ook vol respect een moment van stilte in acht genomen.

Verder werden er de nodige jubilarissen en gediplomeerden in het zonnetje gezet op de druk bezochte korpsavond: René Remmers viert zijn 20 jarig jubileum, Jan Averdijk viert zijn 25 jarig jubileum en Harrie Klumpers is 30 jaar in brandweerdienst.