Lieke Klaassen start EK met ruime zege

De Goorse waterpoloster Lieke Klaassen is het Europees kampioenschap waterpolo uitstekend begonnen. In de eerste poulewedstrijd werd Hongarije met 14-10 opzij gezet. Hongarije, vaak gelijkwaardig aan Oranje kwam er niet aan te pas. De periodestande waren 4-1, 4-2, 4-3 en 2-4. Klaassen kwam niet tot scoren in dit duel. Dat liet ze voornamelijk over aan Yasemin Smit. Zij vond maar liefst zes keer het net. Dinsdag is de volgende wedstrijd op EK. Dan treft Klaassen het veel zwakker geachte Turkije.

Lieke Klaassen

Gerelateerde berichten

  • Weer vijfklapper Klaassen op EK waterpolo16 januari 2016 Weer vijfklapper Klaassen op EK waterpolo Lieke Klaassen heeft ook in de vierde wedstrijd op het EK weer laten zien hoe belangrijk ze is voor het Nederlands vrouwenwaterpoloteam. In Belgrado werd Rusland met 14-7 opzij gezet […]
  • Heitink in EK-selectie jong Oranje13 juli 2019 Heitink in EK-selectie jong Oranje Het Goorse waterpolotalent Kenai Heitink is geselecteerd voor het Nederlands team onder 15 jaar dat over twee weken (21-28 juli) meedoet aan het Europees Kampioenschap in Bulgarije. […]
  • Anti-climax voor Klaassen op EK waterpolo22 januari 2016 Anti-climax voor Klaassen op EK waterpolo Lieke Klaassen is er met het Nederlands waterpoloteam niet in geslaagd om Europees kampioen te worden. In de finale tegen Hongarije ging Oranje met 7-9 onderuit tegen een ploeg waar in de […]
  • Klaassen op EK waterpolo in halve eindstrijd20 januari 2016 Klaassen op EK waterpolo in halve eindstrijd Lieke Klaassen ligt met het Nederlands waterpoloteam op koers voor de Europese titel. In Belgrado werd in de kwartfinale gehakt gemaakt van Duitsland. Oranje won met 19-2 in de […]
  • Heitink wint weer van Italië en wordt 7e op EJK19 september 2021 Heitink wint weer van Italië en wordt 7e op EJK De Goorse topwaterpoloër Kenai Heitink heeft de laatste wedstrijd op het Europees Kampioenschap voor spelers onder 17 jaar met 11-9 gewonnen van Italië. Daardoor is hij met Oranje zevende […]