Gemeente wil verlichting op fietspad tussen Goor en Markelo

De gemeente Hof van Twente wil nog een keer Provincie Overijssel om tafel om verlichting te kunnen realiseren langs het fietspad naast de N753. Het pad over de Herikerberg tussen Goor en Markelo is s’avonds en s’nachts erg donker en daar wil wethouder Harry Scholten iets aan doen, zo schrijft hij aan de gemeenteraad. De provincie, die eigenaar en beheerder is, wil voorlopig nog niet meewerken aan lichtmasten op de weg over de Herikerberg. Het zou teveel lichthinder veroorzaken op het natuurterrein op en om de Herikerberg. Scholten zegt dat in het verleden vooral is gesproken over ‘traditionele’ verlichting. Hij wil nu in conclaaf om te kijken of andere ‘meer innovatieve’ vormen van verlichting wel mogelijk is. Er maken veel fietsers gebruik van het fietspad. Ook s’avonds en s’nachts in het weekeinde als de Goorse jeugd richting de Markelose discotheken fietst.

Fietspadherikerberg3

Gerelateerde berichten