Goorse leerlingen krijgen energielessen

In het kader van het educatieprogramma Hofpower worden er deze maand in diverse Goorse klassen duurzaamheidslessen gegeven. Kinderen uit de middenbouw doen diverse proefjes en voelen en tekenen diverse dingen. Het idee achter de lessen is dat kinderen leren zuinig te zijn met warmte en energie. Aan de lessen is ook een ontwerpwedstrijd gekoppeld. Tot 22 januari kunnen de deelnemende leerlingen een ontwerp maken voor een warme trui. Het mooiste ontwerp voor deze trui wordt op een trui afgedrukt. Het winnende ontwerp wordt bekendgemaakt op 5 februari. Dan is het nationale ‘Warme Truiendag’. De hele klas van de winnaar krijgt dan de trui met het winnende ontwerp.

Warmteles2Leerlingen uit groep 5 en 6 van De Albatros tijdens een warmte-les

Gerelateerde berichten

  • Goorse scholieren winnen truien-ontwerpwedstrijd Hofpower15 december 2017 Goorse scholieren winnen truien-ontwerpwedstrijd Hofpower De jaarlijkse truienontwerpwedstrijd van het duurzaamheidsproject Hofpower heeft dit jaar louter Goorse winnaars opgeleverd. Teun Freriksen (7) en Rita Mordjaneh (8) van de Prins […]
  • Dubbel feest op De Albatros5 februari 2016 Dubbel feest op De Albatros Groot feest vanmorgen op De Albatrosschool. Het werd niet alleen carnaval gevierd, er was ook een grote verrassing aan het einde van de ochtend voor de negen-jarige Twan Vuurens en zijn […]
  • Goorse warme truien te koop4 januari 2018 Goorse warme truien te koop De zogenoemde warme truien die ontworpen zijn door scholieren uit Goor, zijn nu ook te koop. Het organiserende Hofpower heeft naar eigen zeggen meerdere keren de vraag gehad of de truien […]
  • Voorman VVB roert zich in windmolen-discussie21 september 2016 Voorman VVB roert zich in windmolen-discussie Het lijkt erop dat de Vereniging Verontruste Burgers (VVB) zich weer gaat roeren. Na de succesvolle strijd tegen de komst van een bungalowpark in de Herikerflier, net buiten Goor, zijn er […]
  • Hoe duurzaam zijn onze ambtenaren?25 februari 2018 Hoe duurzaam zijn onze ambtenaren? Drie scholieren van de Waerdenborch hebben onderzoek gedaan naar het duurzame gedrag van de ambtenaren van gemeente Hof van Twente. En wat blijkt: ambtenaren hebben vaak geen weet van veel […]