Van 0 tot kreng in 2,5 seconde…

De eerste paar werkweken in dit nieuwe jaar zitten er weer op. Er lijkt steeds minder over te blijven van dat relaxte “zen-gevoel” van in de Kerstvakantie. Ik word binnen de kortste keren weer opgeslokt door de waan van de dag en alles gaat weer gehaaster. Ik probeer me er zo lang mogelijk niet aan toe te geven, maar helaas, ik ben zwak.

namens_niels
Vanmorgen ging het ook alweer mis. Een slak voor me die niet opschiet. Zo’n automobilist die nooit last heeft van files omdat hij (waarschijnlijk zij) altijd voorop rijdt. Zo’n automobilist die nooit geflitst wordt, maar waar ze een schilderij van kunnen maken in de tijd dat hij voorbij komt. Is voor minder irritatie de trein een betere optie? Mwaahh, niet echt. Ik moet dan instappen waar ik niet woon en uitstappen waar ik niet moet zijn.  Kortom, veroordeeld om achter die slome duikelaar te blijven rijden. Inhalen kan en mag niet.

Ik vreet me op. Ik ga letten op wat er zich in de auto voor me allemaal afspeelt. In plaats van een beetje gas op die lolly worden de haren gekamd, sigaretje opgestoken, telefoontje gepleegd, DomDom wordt ingesteld onder het rijden en ondertussen maar lurken aan die DETOX en ZEN thee troep van de Starbucks. Nou, aan de rijstijl te zien was de persoon voor me helemaal “zen” hoor. Wat me dan ook altijd opvalt zijn die teksten onderop kentekenplaten. Ja, dat kan ik lezen omdat de auto voor mij zo vlak voor me rijdt. Gek word ik van die klevers op m’n voorbumper. Ergernis nummer één in het verkeer!  Vanmorgen, bij deze mevrouw in kwestie, te lezen op haar nummerplaat: “PAS OP: Ik kan van 0 tot kreng in 2,5 seconden”. Nou, ik wil het meemaken of jij ook iets snel kunt, dacht ik bij mezelf.

Na er tien minuten achter te hebben gereden, met ondertussen een bloeddruk die enige naam mag hebben, eerst even tanken. Staat er aan de kassa voor mij zo’n kwallebal (compleet met bootschoentjes en al) die zegt: “Onderweg naar de sneeuw was de koffie bij het tankstation in Oostenrijk toch stukken beter dan hier hoor!” Tuurlijk jonge, drink jij even lekker koffie bij het tankstation. Ik ga ook altijd naar de Blokker voor een gebakken vis. Opzouten nu voor die kassa als je niets af te rekenen hebt, want ik ben druk! En daar de bij, niet zeuren over de koffie. Je wordt zelf ook oud en slap. Wijn is meer iets voor jou, hoe ouder hoe beter…en in jouw geval wordt het waarschijnlijk azijn. Wegwezen nu, ksssttttt!

Zo, nu snel de benzine afrekenen bij de mevrouw achter de kassa. Doe mij er ook nog maar even een paar sigaartjes bij. Fijn voor vanavond bij de koffie. Zegt die muts achter de kassa: “U weet toch wel dat roken slecht voor u is?” Ja natnek zei ik, maak een foto van jezelf en plak dat maar op die pakjes. Zeker weten dat geen mens meer rookt! Spaart u zegels? Air miles? Bonnetje erbij?
Meedoen aan onze “Like en Win actie”? (Jeuk, jeuk, jeuk, als ik ergens een hekel aan heb). Heeft u belangstelling voor onze aanbieding? Twee Snickers voor de prijs van één?  Beste sméagol, zie ik eruit alsof ik die twee Snickers nog wel kan hebben? Daar moet ik weer een half uur voor op de loopband bij de beul in het centrum van Goor. Geef me dat wisselgeld nu maar, ik heb haast!

Zucht…het is inderdaad geen vakantie meer…

Namens Niels een fijne dag…