Eeuwfeest Haanstra met wandelpad door Goor

Hij zou bij leven, volgend jaar 100 jaar zijn geworden. De Goorse cineast Bert Haanstra. Hij werd geboren in het buurtschap Espelo bij Holten en groeide op in de Goorse Iependijk. De regisseur die vele beroemde films als De Fanfare, Alleman en Glas (waarmee hij een Oscar won) naliet wordt geëerd met een wandelroute door de plaatsen die belangrijk voor hem zijn geweest. Ronald van de Vate heeft een wandelgids geschreven met de diverse routes die naast Goor ook door het buitengebied van Holten, Giethoorn en het Gelderse Laren voeren. Het boekje wordt op 17 april ten doop gehouden in de Goorse Reggehof. Naast de nieuwe wandelroute worden er in Goor in het komende jaar meer activiteiten rondom Haanstra georganiseerd zoals een expositie in het Historisch Museum en een speciaal scholenproject. Bert Haanstra overleed in oktober van 1997 op 81-jarige leeftijd.

Berthaanstra1Bert Haanstra

Gerelateerde berichten

  • Expositie en veel media-aandacht voor Bert Haanstra8 april 2016 Expositie en veel media-aandacht voor Bert Haanstra Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Bert Haanstra komt er in het Goors Historisch Museum een tentoonstelling over deze beroemde Gorenaar, die zijn jeugd in de Goorse […]
  • Birdman in Filmhuis Alleman2 november 2015 Birdman in Filmhuis Alleman In het Goorse Filmhuis Alleman is morgen de film Birdman te zien. Een aan lager wal geraakte acteur, Michael Keaton, die ooit de iconische superheld Batman speelde, probeert zijn carrière […]
  • Ciska Freriksen 1000e bezoeker Alleman8 maart 2017 Ciska Freriksen 1000e bezoeker Alleman Ciska Freriksen is dinsdagavond begroet als 1000e bezoeker van Filmhuis Alleman in dit lopende seizoen. Net voor de film Suffragette werd ze gehuldigd en kreeg ze van voorzitter André […]
  • Vrijwilligers Filmhuis Alleman gehuldigd9 september 2016 Vrijwilligers Filmhuis Alleman gehuldigd Vijf vrijwilligers van Filmhuis Alleman die vanaf het eerste uur betrokken zijn bij de Goorse bioscoop zijn deze week in het zonnetje gezet. Het filmhuis zag tien jaar geleden het […]
  • Brits drama X+Y bij Alleman8 mei 2016 Brits drama X+Y bij Alleman Filmhuis Alleman vertoont komende dinsdag het Britse drama X+Y. Deze film gaat over een eerste liefde en de bijzondere relatie tussen een wiskundegenie en zijn leraar. De licht autistische […]