Vader doet persoonlijke oproep aan fietsendief

Fietsdiefstallen, het is aan de orde van de dag. Hulp-oproepen om vermiste fietsen terug te vinden komen bij de redactie dan ook met de regelmaat van de klok binnen. Vanmorgen kwam er een opmerkelijke oproep van een vader namens een gedupeerde Goorse, wier fiets gisteren ten prooi viel aan een fietsendief;   

Aan de nieuwe eigenaar van mijn fiets,

Daar stond ik dan vanavond verbaasd om me heen te kijken op het station, op de nu lege plek, waar ik vanochtend mijn fiets op slot had achtergelaten. De fiets die voor jou geen waarde zal hebben, maar waar ik zo blij mee was. De eerste fiets die ik zelf had gekocht na er hard voor te hebben gewerkt. Maar ook dat zal je vast weinig zeggen. Ik had zelf liever een nieuwe eigenaar voor deze fiets uitgekozen, helaas heb jij die keuze voor mij gemaakt.

Ik hoop maar één ding, dat de fiets je verdomd goed van pas komt. Waar het jou namelijk een kleine moeite kost om mijn fiets te ontvreemden, kost het mij meer moeite om een nieuwe fiets weer terug te krijgen. Hopelijk ben je er ook een beetje voorzichtig mee, net zoals ik de afgelopen twee jaar. Dan heb jij, in tegenstelling tot mij, wellicht nog een lange tijd plezier van mijn fiets.

Ps: misschien heb je mijn fiets slechts eventjes geleend omdat je geen zin had om te lopen met deze kou. Zou je hem dan morgen weer netjes terug willen zetten op het station? Kan ik weer verder fietsen!

Goorsnieuws_fiets gestolen_fietsslot doorgeknipt

Naast deze aan de fietsdief gerichte oproep heeft de vader ook nog een boodschap voor de gemeente Hof van Twente en de politie:

De zoveelste fiets! Waar blijft het zo nodige toezicht ! Kansen te over voor gespuis die niet met hun poten van andermans eigendom af kan blijven! Hoe lang moeten we dit nog toezien zonder dat er daadkrachtig wordt opgetreden? Deze fiets was van mijn dochter!