Klaassen in finale EK na penaltythriller

Lieke Klaassen staat morgenavond in de finale van het EK waterpolo in het Servische Belgrado. De Goorse won vanmiddag met het Nederlands vrouwenteam na strafworpen van Spanje. Na vier periodes, waarin Klaassen één keer scoorde, was de stand 9-9. Daarna volgde een bloedstollende serie penalty’s. Daarin miste Klaassen als enige van de Oranjedames. Ze trof de paal. Toch bleef Nederland in de race omdat ook Spanje een strafworp gekeerd zag. Daarna scoorde Nederland wel alle strafworpen en viel de beslissing toen een van de Spaanse dames haar inzet via de onderkant van de lat terug zag komen waarmee het pleit beslecht was. Morgen speelt Klaassen, die vorig jaar ook al finaliste was op het WK, in de finale tegen Hongarije. Die wedstrijd, aanvang 2015 uur) is live te zien bij de NOS op NPO 1.

lieke-klaassen-jo