Anti-climax voor Klaassen op EK waterpolo

Lieke Klaassen is er met het Nederlands waterpoloteam niet in geslaagd om Europees kampioen te worden. In de finale tegen Hongarije ging Oranje met 7-9 onderuit tegen een ploeg waar in de poulefase nog met 14-8 van werd gewonnen. Voor het Goorse geweer werd het een wedstrijd om gauw te vergeten. In een moeizame wedstrijd die tot 7-7 gelijk opging werd Klaassen in de derde periode met haar derde ‘P’ uit het bad gestuurd.

Klaassenekfinale2Klaassen na haar uitsluiting, uiterst rechtsNadat ook Maud Megens nog kon inrukken kon het Nederlands team in aanvallend opzicht geen vuist meer maken en counterden de, fysiek keiharde, Hongaarse dames in de slotfase naar de zege, de titel en rechtstreekse plaatsing voor de Olympische Spelen. Klaassen moet in maart nu vol aan de bak. In Gouda is dan het Olympisch kwalificatietoernooi. Daar liggen vier tickets voor Rio klaar. Het is de derde finale die door Oranje en Klaassen niet wordt gewonnen. Op het vorige EK werd ook verloren van Hongarije en tijdens het laatste WK was De Verenigde Staten te sterk.

Gerelateerde berichten

  • Klaassen op EK waterpolo in halve eindstrijd20 januari 2016 Klaassen op EK waterpolo in halve eindstrijd Lieke Klaassen ligt met het Nederlands waterpoloteam op koers voor de Europese titel. In Belgrado werd in de kwartfinale gehakt gemaakt van Duitsland. Oranje won met 19-2 in de […]
  • Klaassen op schot op EK waterpolo14 januari 2016 Klaassen op schot op EK waterpolo Het gaat uitstekend met Lieke Klaassen en het Nederlands vrouwenwaterpoloteam op het EK in Belgrado. Vandaag werd ook de derde poulewedstrijd gewonnen met grote cijfers. Het Goorse kanon […]
  • Klaassen in finale EK na penaltythriller21 januari 2016 Klaassen in finale EK na penaltythriller Lieke Klaassen staat morgenavond in de finale van het EK waterpolo in het Servische Belgrado. De Goorse won vanmiddag met het Nederlands vrouwenteam na strafworpen van Spanje. Na vier […]
  • Heitink in EK-selectie jong Oranje13 juli 2019 Heitink in EK-selectie jong Oranje Het Goorse waterpolotalent Kenai Heitink is geselecteerd voor het Nederlands team onder 15 jaar dat over twee weken (21-28 juli) meedoet aan het Europees Kampioenschap in Bulgarije. […]
  • Lieke Klaassen beëindigt interlandcarrière28 juni 2018 Lieke Klaassen beëindigt interlandcarrière Lieke Klaassen heeft besloten om te stoppen met haar interlandcarrière. De 27-jarige waterpoloster speelde een decennium lang in Oranje en behaalde zilver op de EK's van 2014 en 2016 en […]