GFC na vroege rode kaart doelman onderuit in Buurse

GFC is de tweede competitiehelft slecht begonnen met een 3-2 nederlaag in en tegen Buurse. Cruviaal was de rode kaart die doelman Dennis Vorkink kreeg na een kwartier spelen. Hij maakte hands buiten de 16 meter en ontnam daarmee de opponent een scoringskans. Hij werd vervngen door de keeper van de A1-junioren Umut Sayin. Kort na de uitsluiting werd het 1-0. GFC ontwikkelde daarna ondanks de ondertal-situatie een overwicht maar kwam niet tot scoren. Aan de andere kant viel de 2-0 wel in de 38e minuut. Direct na de aftrap voor de tweede helft werd het zelfs 3-0 en leek de wedstrijd beslist.

Buursegfc2 Toch vocht GFC zich terug in de wedstrijd en creëerde het legio kansen. In de 56e minuut scoorde Ruud Jacobi uit één van die mogelijkheden de 3-1 en bracht Joran Krabbenbos de spanning terug in de wedstrijd, halverwege de tweede helft: 3-2. Daarna ging GFC op jacht naar de gelijkmaker en was het Buurse dat een paar keer heel gevaarlijk werd met uitvallen. Gescoord werd er echter niet meer waardoor GFC dus onderuit ging tegen de laagvlieger uit het kerkdorp en op het puntentotaal van 16 blijft staan uit de tot nu toe 13 gespeelde wedstrijden. Volgende week ontvangen de rood zwarten Enschedese Boys op sportpark Heeckeren.