Rellie gaat dit jaar voor ‘Optocht de la Morta’

Nadat eerder bekend werd dat de Grote Allegorische Optocht dit jaar in het teken staat van  het thema ’t ‘is wat!’, heeft ook de Goorse Biertent Rellie besloten waar zij mee door de straten van Goor trekken. In een stemming bij Café de Ster werd vrijdagavond besloten dat het klapstuk van de optocht het thema ‘Optocht de la Morta’ meekrijgt. Een luguber tintje, aangezien ‘de la morta’ Italiaans is voor ‘de dood’. De inspiratie is waarschijnlijk gehaald uit de Mexicaanse ‘Dia de muertos’, de dag van de dood, die het Spaanstalige land begin november viert. Hoe de mannen van de Rellie dit invullen is natuurlijk pas te zien eind juni, wanneer de bonte parade de optocht van het School-en Volksfeest traditioneel afsluit.

rellieoptocht

Gerelateerde berichten

  • Regenachtige optocht kent uiteindelijk zonnig slot26 juni 2016 Regenachtige optocht kent uiteindelijk zonnig slot Rond half twee leek het er even op dat de regen spelbreker zou zijn, maar uiteindelijk kende de Grote Allegorische Optocht tóch een zonnige apotheose. Duizenden Gorenaren trotseerden de […]
  • En zo werd het toch nog een enerverend weekend…29 juni 2020 En zo werd het toch nog een enerverend weekend… Geen Tente, geen kermis en en geen optochten. Maar toch maakte Goor er wel wat van in het afgelopen weekeinde. Het was mooi weer en druk op de terassen. Met name bij De Bebsel was het […]
  • Optochtdeelnemers mogen zich ‘uitleven’10 oktober 2014 Optochtdeelnemers mogen zich ‘uitleven’ Het thema van de allegorische optocht tijdens het komende School- en Volksfeest is 'Leef je uit'. Dat is gisteravond bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van wagenbouwers bij De Bebsel. […]
  • Griezelige Rellie sluit hoogstaande Optocht in stijl af24 juni 2018 Griezelige Rellie sluit hoogstaande Optocht in stijl af Hoewel de weergoden dit weekend nog wel eens van gedachten veranderden, bleef het in Goor deze zondagmiddag gelukkig droog. En dat was maar goed ook, want duizenden toeschouwers hebben […]
  • Optochten opnieuw op Hofstreek TV29 juni 2017 Optochten opnieuw op Hofstreek TV De kinderoptocht van afgelopen zaterdag en de allegorische optocht op de zondag tijdens het School en Volksfeest worden komende zondag opnieuw uitgezonden op Hofstreek TV. De herhalingen […]