Carnaval…

Ik heb het nooit onder stoelen of banken gestoken. Ik ben geen fan van carnaval. Dat feestje heeft voor mijn gevoel een heel hoog Josti-gehalte. Ik heb nooit begrepen wat volwassenen mankeert om een hele avond verkleed als een Ninja Turtle bier te gaan drinken. Dat kinderen het een leuk feestje vinden snap ik nog wel een keer, maar volwassen mensen?

namens_niels
Een goede kennis is het niet met me eens. “Nee, tijdens de allegorische optocht eind juni loop jij er lekker bij”, is zijn verweer. Klopt, schuldig, kan niet anders zeggen, maar toch…ik vind carnaval stom. Zelf is hij een fanatiek carnavalsvierder (ieder z’n gebrek zullen we maar zeggen). Hij zei dat ik er gewoon even doorheen moet en dat ik het dan best leuk ga vinden. Laat het over je heen komen, ervaar, geniet en doe mee. Oké, oké zei ik, ik ga dit jaar met je mee als je me daarna voor de komende tien jaar met rust laat in dat weekend.

Belofte maakt schuld, afspraak is afspraak, een woord een woord…ik ga. Vanaf vandaag ga ik me positief opladen en heb ik alleen maar positieve gedachten over het carnaval.

Komend weekend barst het feest in Goor los en gaan we weer helemaal van ons padje! Het mooiste feest der feesten is een feit! Ik heb me er het hele jaar ontzettend op zitten verheugen en eindelijk mogen we aanstaand weekend lekker los. CARNAVAL!

Yes, yes, yes…kan niet wachten totdat ik m’n vriend Lucky Luke weer zie en wat te denken van m’n andere maatje, uitgedorst als gebruikt maandverbandje en z’n vrouw verkleed als ontstoken balzak. De muzikale omlijsting van het gelegenheidsbandje “Veni Vidi Vagina En Zag Dat Het Volkomen Kut Was” zal weer als vanouds zijn. Ik geloof dat het duo “Vingerplant en Komseklaria” in het voorprogramma staat. Ik wil ze echt dolgraag een keer live on stage meemaken.

Het was trouwens nog wel even lastig om een leuk outfitje te bemachtigen. Eerst wou ik als douchegordijn, maar ze hadden geen bloemetjes motief meer. Toen wou ik als zanger Rinus, van dat liedje met Romana op de scooter. Ik kwam er al snel achter dat hij erg populair is in het carnavalsmilieu. Alle merchandise van deze rasartiest was al uitverkocht op www.dondersorigineleenachterlijkecarnavalsshit.nl.

Oké, dan maar als lopend biervat? Mwaahh, dat is misschien een beetje te afgezaagd. Van m’n maatje uit Keunedarp, hét ultieme carnavalsdier, kreeg ik de tip als kip te gaan. Op zich wel toepasselijk, kan ik de hele avond met m’n wijsvinger op m’n voorhoofd tikken en “tok, tok” zeggen. Maar uiteindelijk steken die veren me toch te hard. Hij had ook nog een paar afgereppelde konijnenpakken liggen, maar die stonken wel heel erg naar bier van vorig jaar.

Ik denk dat ik maar als struisvogel ga zodat ik m’n hoofd zo af en toe in het zand kan steken als ik het allemaal even niet meer trek.

Namens Niels Alaaf en een fijne dag…